Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kje in kako bo v maju in juniju po Kozjanskem in Obsotelju potovala olimpijska bakla


Še dobra dva meseca nas ločita do začetka poletnih olimpijskih iger v Parizu, kjer bo v 329 disciplinah tekmovalo 10.500 najboljših športnikov iz celega sveta. Slovenijo bo zastopalo med 80 in 100 športnikov v 15 panogah.

Tudi letos bo v Pariz odpotovala slovenska olimpijska bakla, ki bo pred tem tekom trimesečne poti obiskala vseh 212 občin Slovenije. V nekaterih občinah je bakla že bila, kdaj pa si boste prihod lahko ogledali v občinah Kozjanskega in Obsotelja, preberite v nadaljevanju.

Bakla letos najprej v Rogatcu

Najprej bo delegacija z baklo pripotovala v Rogatec, kamor bo prispela v soboto, 25. maja ob 9. uri. Ob tem Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec v sodelovanju z društvi prireja sprejem v Športnem parku Rogatec. Sledi pot v bližnjo Rogaško Slatino, kjer bo prihod možno spremljati 25. maja ob 11. uri dopoldan.

Olimpijska bakla

Pot bakle se bo nadaljevala v ponedeljek, 27. maja, ko bo najprej obiskala Podčetrtek, kamor bo prispela ob 9. uri zjutraj. Nato bo odšla v Kozje, kjer jo bodo sprejeli ob 11. uri v Športnem parku Kozje, nato pa bo na isti dan prispela še v Šentjur, kjer jo bodo ob 13. uri s tekom v Športnem parku Šentjur sprejeli nekdanji olimpijci, župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, člani športnih društev, udeleženci iz Vrtca Šentjur, Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur in Osnovne šole Hruševec Šentjur.

Pot bo nadaljevala v Dobju, kamor bo prišla 28. maja ob 9. uri zjutraj.

V dveh občinah Slovenska bakla junija

Malo kasneje, v petek, 14. junija bo bakla pripotovala v Šmarje pri Jelšah, kjer jo bodo pod organizacijo Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah in tamkajšnje osnovne šole ob 11. uri sprejeli na šmarskem stadionu. Bakla se bo slavnostno odpravila proti centru kraja na šmarsko ploščad, nato pa nazaj na stadion, kjer se bo odvijalo glavno dogajanje. Na dogodku bosta prisotni slavnostni gostji Gloria Kotnik in Lena Gabršček. V Bistrici ob Sotli bodo baklo prav tako sprejeli v petek, 14. junija, in sicer ob 9. uri zjutraj.

Preberite še:

Rokov tek po šmarskih bregih 2024: predstavitev tekov in prijave