Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ponovno prestregli Turke, tokrat pri Podplatu


Turčija je razmeroma urejena evropska država, s precejšnjim delom ozemlja tudi v Aziji in z 82 milijoni prebivalstva. A čeprav tam ne divja vojna, imajo pa nekoliko trši režim, v zadnjih mesecih v osrednjo Evropo nezakonito prihaja vse več turških državljanov.

Pri Podplatu so policisti sinoči ustavili srbsko voznico osebnega vozila, ki je v vozilu prevažala pet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopil v Slovenijo. Eden od njih je bil celo skrit v prtljažniku vozila. Voznico bodo policisti kazensko ovadili. Vseh pet turških državljanov pa je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Prevozniki Turkov v Evropo so očitno Srbi, saj se je podoben scenarij odvil že dober mesec pred tem v Rogatcu. Tudi tam so ustavili vozilo z državljanom Srbije, ki je prevažal štiri Turke, enega v prtljažniku.

Letos je število Turkov med nezakonitimi prestopniki državne meje silovito poraslo. Lani jih je bilo na vsem ozemlju Slovenije prestreženih 403, v prvih štirih mesecih letošnjega leta pa skupaj že kar 1.129. Med prestreženimi ilegalci je sicer še vedno največ državljanov Sirije, Afganistana in Maroka.

Od začetka leta do konca aprila je bilo v Sloveniji obravnavanih 13.571 nedovoljenih vstopov v državo. V istem obdobju lanskega leta jih je bilo obravnavanih 11.852.

Policija opozarja pred vlomi v vozila in stanovanjske hiše

Policijska postaja Rogaška Slatina zadnje dni beleži porast števila vlomov v vozila in stanovanjske hiše. Občane zato pozivajo k samozaščitnem ravnanju (v vozilih ne puščajte vrednih predmetov, ko odidete od doma, predvsem v večernem času, pustite prižgane luči,…) in pozivajo, da ob pojavu sumljivih vozil o tem takoj obveščate policijo.

Več v Policijskem poročilu PP Rogaška Slatina:

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina, 28. 5. 2024