Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu opazili Turke, v Šoštanju pa Iračane


Slovenija je še vedno na udaru množičnih ilegalnih migracij. Letos so na območju države prestregli že 10 tisoč nezakonitih prestopnikov meje, kar je desetina več kot lani. Med njimi je največ državljanov Sirije, Afganistana in Maroka.

Naše območje še zdaleč ni najbolj obremenjeno z ilegalnimi migracijami, kljub temu pa se obvestila o prestreženih ilegalcih na območju policijskih postaj Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina neredko pojavljajo.

Tako so policisti v četrtek v Rogatcu ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil državljan Srbije. V vozilu je prevažal štiri državljane Turčije, enega od njih v prtljažniku. Vozniku so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili, turški državljani so zaprosili za mednarodno zaščito.

V Šoštanju so policisti sinoči ustavili turškega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Iraka, ki so zapustili azilni dom. Vozniku so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili, državljani Iraka pa so podali ponovno namero za mednarodno zaščito.

Na območju PU Celje je bilo sicer do konca marca prestreženih 104 oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo, lani v istem obdobju pa 94. Spodaj je graf iz poročila sektorja mejne policije: