Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To sta naj delavec in naj lastnik turistične destinacije Podčetrtka, Kozjega in Bistrice ob Sotli


GIZ – Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, ki deluje pod znamko Visit Podčetrtek, je v ponedeljek na srečanju turističnih ponudnikov destinacije Podčetrtek podelil priznanji “najboljšim med najboljšimi,” kot so se izrazili na FB profilu.

Direktor GIZ-a Boštjan Misja je za Kozjansko.info povedal, da se tudi nova turistična sezona začenja zelo obetavno, in če se po jutru dan pozna, bo presegla celo izjemno lansko.

Na Turistični kmetiji Mramor se je v ponedeljek dobilo 40 ponudnikov raznovrstnih turističnih produktov in storitev z območja treh občin, ki tvorijo turistično destinacijo Podčetrtek. V okviru srečanja so podelili priznanja tistim, ki še posebej izstopajo.

Naj delavec turistične destinacije je postal Andrej Kolar iz Turističnega društva Pilštanj, naj lastnik turističnega podjetja pa Matej Hohnjec iz Domačije Haler. Čestitali so jima tudi župani vseh treh občin, Peter Misja, Franjo Debelak in Milenca Krajnc.

Kot nam je povedal direktor GIZ-a, Boštjan Misja, Andrej Kolar izstopa z dolgotrajnim prostovoljnim delom na področju turizma, Matej Hohnjec, znani lokalni pivovar, gostinec in turistični delavec, pa je zgled, kako se vodi družinsko turistično podjetje.

“Čestitke nagrajencema in hvala vsem izjemnim ponudnikom, ki bogatite našo destinacijo,” so srečanju ob bok zapisali na FB strani Visit Podčetrtek.

Naj lastnik turističnega podjetja, Matej Hohnjec v družbi z župani, direktorjem GIZ-a in profesorjem dr. Emilom Juvanom, ki pripravlja turistično strategijo (vir foto: FB profil Visit Podčetrtek)

Misja: sezono bomo raztegnili na več mesecev

Na srečanju so predstavili tudi rezultate evalvacije turistične strategije, ki so po besedah Misje spodbudni, saj so presegli kazalnike, ki so se vezali na to turistično destinacijo. Tiste, na katere nimajo vpliva in so vezani na turistični uspeh države kot celote, pa prenašajo v naslednjo, nastajajočo strategijo.

V njej si zastavljajo 10 kvantitativnih in 11 kvalitativnih ciljev, kot so sodelovanje, razvoj doživetij, butičnost, trajnostni razvoj, kadrovska vprašanja itd.

In kako gre v praksi? Kot pravi Boštjan Misja, letošnji februarski rezultati presegajo lanske, ki so bili “noro dobri”. “Kot destinacija smo se 2023 približali 440 tisoč nočitvam, rast so imele vse občine, povprečna doba bivanja se je podaljšala in že dosega 3,3 nočitve,” izpostavlja direktor.

Kot posebnost letošnjega leta pa izpostavlja kopico manj običajnih dogodkov in tekmovanj izven sezone, s katerimi zmanjšujejo sezonskost turizma in ga raztegujejo tudi na mesece, ki so sicer turistično manj zanimivi. Kot primer je navedel serijo tekmovanj na evropski ravni v bilijardu, ki bodo v Športni dvorani Podčetrtek potekala ves julij ter svetovno prvenstvo v modernih plesih v septembru.