Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med prejemniki regijskih priznanj Civilne zaščite Rogatčan, Slatinčan in dve kozjansko-obsoteljski gasilski društvi


1. marec je praznik Civilne zaščite, institucije, ki, skupaj z gasilci, ki so prav tako del sistema zaščite in reševanja, po raziskavah javnega mnenja uživa najvišje zaupanje med Slovenci.

Ob prazniku se s priznanji tradicionalno zahvalijo zaslužnim pripadnikom enot in služb civilne zaščite, gasilskim društvom in ostalim, ki so v minulem letu ali obeležili visoki jubilej.

Na regijski proslavi v Braslovčah je priznanja prejelo 33 posameznikov in organizacij s področja zaščite in reševanja, ki delujejo v Celjski (Zahodnoštajerski) regiji. Med njimi tudi člana občinskih štabov Civilne zaščite Rogatec in Rogaška Slatina, Vili Bukšek in Miran Junež ter gasilski društvi PGD Polje-Sedlarjevo ob 100-letnici in PGD Šentjur ob 150-letnici delovanja.

Prejemniki bronastih znakov CZ (zajem slike: Savinjska TV)

Namen dneva Civilne zaščite, ki ga v Sloveniji praznujemo od leta 1992, je krepiti zavedanje javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi Civilne zaščite in nevladnih organizacij pri varstvu pred njimi. Ker nesreče ne poznajo meja in zaradi siceršnje vpetosti v evropske integracije želijo poudariti tudi pomen mednarodnega sodelovanja in solidarnosti.

Podelitev nagrad in priznanj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite (zajem slike FB Savinjska TV)

Ob državni proslavi na Brdu te dni potekajo tudi regijske slovesnosti. Za Celjsko območje jo je v Domu Kulture Braslovče 6. marca organiziral štab Civilne zaščite Zahodnoštajerske regije.

Ob tej priložnosti so podelili priznanja in nagrade Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

Poveljnik CZ, Srečko Šestan, je bil slavnostni govornik (zajem slike FB Savinjska TV)

Poveljnik Civilne zaščite RS, Srečko Šestan, poveljnik CZ za Zahodnoštajersko regijo Janez Melanšek in vodja izpostave URSZR Celje Darko But so podelili skupaj 34 nagrad in priznanj Civilne zaščite.  in sicer 12 bronastih znakov CZ, 14 srebrnih znakov CZ, 4 zlate znake CZ in 3 plakete Civilne zaščite. Priznanja je tako prejelo  24 posameznikov in 10 prostovoljnih gasilskih društev, ki v letošnjem letu praznujejo okrogel jubilej.

 

 

Nagrajenci z območja Kozjanskega in Obsotelja

Tako so se plakete Civilne zaščite razveselili v PGD Šentjur (celoten prispevek):

Podobno plaketo za njihov jubilej so prejeli tudi v PGD Polje – Sedlarjevo.

Bronasta znaka Civilne zaščite pa sta prejela namestnik poveljnika štaba CZ Občine Rogatec, Vili Bukšek in član štaba CZ Občine Rogaška Slatina, Miran Junež.

Prispevek s proslave je na Facebooku objavila Savinjska televizija: