Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski gasilci so stari 150 let. Ob jubileju prejeli plaketo Civilne zaščite


Na sinočnji regijski slovesnosti ob dnevu Civilne zaščite, ki so ga gostili v Braslovčah, je plaketo Civilne zaščite prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Šentjur pri Celju, kakor se uradno imenuje.

Letos bo društvo praznovalo 150-letnico delovanja. Gre za najstarejše društvo v Gasilski zvezi Šentjur in je bilo leta 1874 ustanovljeno na pobudo takratnega župana, Gustava Ipavca.

Utrinek z nedavnega občnega zbora, ko je poročala predsednica Damjana Čakš; foto: FB Tone Kukovič

V utemeljitvi predloga je med drugim zapisano, da vodstvo društva vseskozi skrbi za potrebno usposabljanje svojih članov in opremljenost. PGD Šentjur ima status prostovoljne gasilske enote IV. kategorije in v skladu z alarmnim načrtom sodeluje na intervencijah na območju celotne gasilske zveze in je tudi osrednja gasilska enota v šentjurski gasilski zvezi.

Prav tako so v predlogu za priznanje predlagatelji iz GZ Šentjur zapisali, da so pri PGD Šentjur s pomočjo krajanov, občine in GZ z odgovornim in poštenim upravljanjem ter vodenjem prenovilo vozni in strojni park.

V preteklem letu so imeli pri PGD Šentjur 157 intervencij. Različna izobraževanja je opravilo 41 operativnih gasilk in gasilcev. Skupaj smo opravili 8210 ur prostovoljnega dela. V lanskem letu je med drugim izstopala tudi akcija zbiranja hrane in oblačil, ki so jih odpeljali prizadetim v poplavah. V letošnjem letu bodo vozni park okrepili za gasilsko vozilo GVC 2 katerega cena znaša 364 tisoč evrov.

Oglejte si tudi utrinke z nedavnega občnega zbora: