Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nove pridobitve občine Kozje: prenovljenih več mostov, obogatitev turistične ponudbe in novo vozilo za Prostofer


V občini Kozje se trenutno izvaja kar nekaj projektov, ki bodo tamkajšnjim prebivalcem izboljšali kvaliteto življenja ter občino naredili privlačnejšo turistom.

Izpostavljamo jih v nadaljevanju.

Nove pridobitve je bil nedavno nazaj deležen projekt Prostofer, v okviru katerega so nabavili nov avto, in sicer Škodo Kamiq. Prostovoljci, ki jih je trenutno enajst, že od leta 2021 starejšim osebam nudijo prevoze do zdravniških storitev, upravnih ustanov in podobno.

Nov avto; vir foto: FB/Občina Kozje

Od začetka delovanja je storitev uporabilo več kot 52 uporabnikov, izvedenih je bilo več kot 450 prevozov in s tem narejenih okoli 10.000 kilometrov.

Županja Milenca Krajnc je o projektu povedala naslednje: “Občina Kozje je že v letu 2021 pristopila k nudenju brezplačnih prevozov za starejše občane. Že takrat smo organizirali prvo srečanje voznikov Prostoferjev. Po dveh, treh letih pa je bilo to vozilo potrebno menjave, tako da smo se sedaj odločili za nakup povsem novega vozila, ki bo prispevalo k varni vožnji vseh uporabnikov.

Novo vozilo bodo nabavili tudi v Prostovoljnem gasilskem društvu Kozje. Za nakup več kot 350 tisoč evrov vrednega gasilskega vozila s cisterno so nedavno podpisali pogodbo. Več o tem preberite tukaj.
Poleti si obetajo konec milijon in pol vrednega projekta na gradu Podsreda

Eden med najpomembnejšimi trenutnimi projekti v občini je obnova gradu Podsreda. Dela so se začela že lani, zaključena pa naj bi bila tekom letošnjega poletja. V zgornjem gospodarskem poslopju si želijo urediti tri apartmaje, kjer bo wellness in savne. Prav tako bodo v gradu uredili dve poslovno-konferenčni dvorani in romansko kapelo.

Vir foto: FB/Občina Kozje

V spodnjem gospodarskem poslopju, kjer so že urejene prenočitvene kapacitete, bodo prav tako uredili wellness. Z novimi pridobitvami želijo na gradu Podsreda poleg družinskega turizma postati aktivni še na področju poslovnega turizma.

Celotna ocenjena vrednost investicije znaša dobrega 1,5 milijona evrov. Občina Kozje je projekt uspešno prijavila na javni razpis Ministrstva za kulturo, ki je projektu zagotovilo skoraj milijon evrov, preostanek pa bo financirala občina.

To pa niso edini projekti, ki se trenutno izvajajo v občini. O novem domu za ostarele, prenovi Mačkove hiše ter širitvi zbirnega centra smo pisali tukaj

Občina v zadnjem času nekaj sredstev namenja tudi obnovi in rekonstrukciji mostov, ki prečkajo potok Bistrica. Obnovili so že tri mostove, in sicer pri trgu Podsreda, pri Levstikovem mlinu, januarja pa so končali še obnovo mostu pri Kukovičičevem mlinu. Županja je z izvajalcem Albinom Bizjakom podpisala pogodbo za rekonstrukcijo še četrtega mostu, ki vodi proti Javrškovi domačiji. Dela v vrednosti 21.000 evrov se bodo izvajala v marcu.

Vir foto: FB/Občina Kozje