Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PGD Kozje podpisalo pogodbo za nakup novega gasilskega vozila


Prostovoljno gasilsko društvo Kozje si s podpisom pogodbe obeta dobavo novega gasilskega vozila s cisterno. 

Pred kratkim je PGD Kozje s podjetjem Rosenbauer d.o.o. podpisalo pogodbo za nakup novega vozila GVC-3. O podrobnostih smo se pogovarjali s predsednikom prostovoljnega gasilskega društva Antonom Oprešnikom.

Prvenstven namen novega vozila bo zagotavljanje vode za gašenje požarov in v primerih naravnih ali drugih nesreč zagotavljanje pitne vode. Cisterna bo imela nosilnost 10.000 litrov vode, vozilo pa bo imelo prostora za 2 gasilca. Dobavni rok je 25. avgusta 2025, vozilo pa želijo uradno predati namenu 6. septembra 2025, ko bo gasilsko društvo praznovalo 150-letnico delovanja.

Približek izgleda vozila, ki ga bo kupilo gasilsko društvo; vir foto: PGD Kozje

Trenutni vozni park PGD Kozje vključuje dve vozili GVM, ki sta namenjeni prevozu posadke, GVC-1, ki lahko na mesto intervencije pripelje 2.500 litrov vode, hrani pa tudi orodje. Četrto vozilo, GVC-2 pa je 25 let stara cisterna s kapaciteto 5.000 litrov, ki jo bodo zaradi nakupa novega vozila prodali.

Cena vozila je 356 tisoč evrov, od tega pa bo Občina Kozje prispevala 185 tisoč evrov.

O novi pridobitvi glavnega gasilskega društva v občini smo povprašali tudi županjo Milenco Krajnc. Povedala nam je, da se občina zaveda pomena gasilstva in zato veliko vlaga v opremo gasilskih društev. Ob tem je dodala naslednje: “Veliko se vlaga tudi v nova znanja. Vemo, da se narava dela gasilcev spreminja, ni več samo varstvo pred požari. V zadnjem obdobju opažamo, da je vse več intervencij na področju varovanja pred naravnimi in drugimi nesrečami. Tako je novo vozilo nujno potrebno za PGD Kozje.

Vir foto: FB/Občina Kozje