Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

NK Rogaška tik pred rekordnim poslom: Gradišar na Madžarsko


Z naskokom najboljši strelec NK Rogaška, Nejc Gradišar, bo svojo kariero kot vse kaže nadaljeval na Madžarskem. Po naših informacijah se bo mladi slovenski napadalec pridružil zasedbi Fehervar FC, ki se trenutno nahaja na tretjem mestu madžarskega prvenstva.

Nejc Gradišar si je z izjemno prvo polovico sezone prislužil prvi vpoklic v člansko ekipo slovenske reprezentance. Tudi tam je zablestel in na tekmi v ZDA dosegel svoj debitantski zadetek. Na račun dobrih predstav je bilo tako v zadnjem času vse več govora o njegovem odhodu iz Rogaške Slatine.

Zanimanje zanj je bilo precejšnje, kot vse kaže pa je najboljša ponudba na naslov Slatinčanov prišla s strani trikratnih madžarskih prvakov iz Fehervarja. Gradišar bo stopil v čevlje Kenana Kodra, ki je bil v prvi polovici sezone najboljši strelec Madžarov, a je v tem zimskem prestopnem roku okrepil vrste neposrednega tekmeca iz prestolnice, Ferencvaroša.

Bolj ali manj je jasno, da je 21-letni napadalec v črno-belem dresu, v katerem je na 57 nastopih dosegel 24 zadetkov, že odigral svojo zadnjo tekmo. Odškodnina zanj bo vsekakor rekordna, znašala naj bi okrog 400 tisoč evrov, z dodatnimi bonusi tudi morebitnih 600 tisoč evrov, od prestopa na Madžarsko pa ga loči le še zdravniški pregled.

Njegov odhod bodo pri Rogaški skušali nadomestiti s Patrikom Mijićem, ki je pot pri Slatinčanih pričel na najboljši možen način. Kljub temu pa po močni finančni injekciji obstaja tudi možnost za kakšno dodatno okrepitev v napadu črno-belih.

Poleg Mijića so Rogaško v tem zimskem roku okrepili še Ajdin MulalićGal KurežLuka Kambič in Cene Kitek. Slatinčani bodo sezono nadaljevali 10. februarja z gostovanjem v Stožicah pri ljubljanski Olimpiji.