Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvoligaš iz Rogaške Slatine predstavil prvo zimsko okrepitev


Nogometni prvoligaš iz Rogaške Slatine je predstavil prvo zimsko okrepitev. Moštvo Oskarja Drobneta je okrepil Luka Kambič, posloviti pa se je moral Jan Andrejašič. So pa Slatinčani zapravili priložnost za zimski prihod dveh izkušenih vezistov.

Kot so v taboru Rogaške zapisali na družbenih omrežjih, je ekipo okrepil Luka Kambič, 25-letni desni bočni branilec, ki se znajde tudi na položaju vezista. Nekdanji član Kopra in Krke je s Slatinčani podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25.

V letošnji sezoni državnega prvenstva je Kambič v dresu Kopra okusil zgolj 20 minut igre, zato se je z željo po boljši minutaži odpravil v Rogaško Slatino, ki mu to lahko omogoči. Na položaju desnega bočnega branilca se je namreč po nedavnem odhodu Jana Andrejašiča, ki je za črno-bele zbral le 10 nastopov, sprostilo še dodatno mesto.

Rogaška ostala brez Repa in Pišeka

Prekinitev pogodbe Rajka Repa na Poljskem je pri mnogih ljubiteljih slovenskega nogometa in kluba iz Rogaške Slatine vzbudila upe po njegovem prihodu v mesto termalnih vrelcev. Toda do tega vsaj zaenkrat še ne bo prišlo, saj je 33-letni Rogatčan podpisal sodelovanje z avstrijskim tretjeligašem SV Klocher Bau Oberwart.

Tudi prihod Janeza Pišeka, ki je bil v načrtu, da nadomesti odhod Žana Benedičiča v litvanski Žalgiris, je kot kaže splaval po vodi, saj se 25-letni Celjan že mudi na treningih Aluminija iz Kidričevega.

Nekoliko pozitivnejše novice prihajajo iz štajerske prestolnice, saj se posoja Argentinca Ignacia Guerrica in Angolca Erica Castra znova zdi vse bolj izvedljiva. Tujca v vrstah Maribora sicer sprva nista bila navdušena nad to idejo, toda zavedata se, da trener Ante Šimundža v nadaljevanju sezone ne namerava računati nanju, zato se nabiranje minut v Rogaški Slatini zdi še najbolj optimalna izbira.

Po poročanju portala Planet nogomet je želja Rogaške tudi Gal Kurež, otrok ljubljanske Olimpije, ki se po pol leta igranja v Severni Makedoniji očitno vrača v domovino. Slatinčani naj bi z napadalnim vezistom že opravili informativne pogovore.

Četa Oskarja Drobneta bo jutri odigrala svojo drugo pripravljalno tekmo. Po porazu proti zagrebškemu Dinamu, jim bo tudi tokrat nasproti stal hrvaški prvoligaš, NK Rudeš.