Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška se v zimskem premoru dokazuje na igrišču, a grozi jim tožba


Nogometaši Rogaške so se na svoji drugi pripravljalni tekmi pomerili z zasedbo Rudeša. Rogaška je znova prikazala dobro igro in ugnala hrvaškega prvoligaša. Je pa predstavo črno-belih znova zaznamovalo dogajanje, ki poteka izven igrišč. Slatinčanom namreč grozi tožba sindikata SPINS.

Rudeš : Rogaška 1:3 (0:1)
Špeljak; Satchwell, 2x Gradišar

Slovenski prvoligaš iz Rogaške Slatine je tudi svojo drugo tekmo v fazi priprav na spomladanski del sezone odigral v Zagrebu, kjer se je pomeril z ekipo Rudeša.

Črno-bele je s strelom z roba kazenskega prostora v vodstvo popeljal Jamajčan Shakeone Satchwell, njegovo delo pa je v drugem polčasu z dvema zadetkoma dokončal Nejc Gradišar, ki mu je za drugi gol asistiral novinec Luka Kambič. Za hrvaškega prvoligaša je zadel Karlo Špeljak, sicer posojeni nogometaš Celja.

Športnemu direktorju Rogaške grozi tožba

Kljub dobrima predstavama Slatinčanov proti dvema predstavnikoma prve hrvaške lige, pa Rogaško, v zadnjih dneh znova zaznamujejo zadeve, ki se odvijajo nekoliko bolj izven igrišča. O zaostrenih odnosih med Rogaško in sindikatom SPINS smo že poročali v tem prispevku, sedaj pa je sindikat profesionalnih slovenskih nogometašev napovedal tožbo zoper športnega direktorja črno-belih Nina Ivačiča.

V zapisu na Facebooku so namreč v NK Rogšaka SPINS oz. njegovega predsednika Dejana Stefanovića javno obtožili poskusa podkupovanja.

”Sindikat SPINS se bo na hude in krivične obtožbe, ki jih je preko medijev izrekel športni direktor NK Rogaška in ki blatijo ugled ter ime sindikata in njegovega dolgoletnega predsednika, Dejana Stefanovića, odločno odzval. Preko pooblaščene odvetniške pisarne bo zaradi obrekovanja (159. člen KZ-1) vložil tožbo zoper športnega direktorja NK Rogaška, Nina Ivačiča,” so zapisali pri sindikatu.

Ob tem pa še dodali: ”Kot smo že pisali pred dnevi, je eden izmed nogometašev NK Rogaška podal prijavo na Inšpektorat za delo RS zaradi šikaniranja na delovnem mestu, hkrati pa zahteval ugotavljanje elementov delovnega razmerja. Naj dodamo, da je igralec sprožil tudi vrsto postopkov preko hrvaških državnih institucij, kjer naj bi nekatere svoj epilog dobile že v naslednjem tednu.”

O tem nogometašu je za portal Navijaška cona spregovoril športni direktor Rogaške, ki je povedal: ”Ta igralec se ni udeležil začetka priprav. Zoper njega bomo uvedli interni klubski postopek. Verjamem pa, da bo slej kot prej sam prišel v klub, zahteval prekinitev pogodbe in takrat se bomo pogovorili o pogojih prekinitve.”