Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Napovedujemo: 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2023


Prvi tedni novega leta so na Kozjansko.info tradicionalno namenjeni našim uglednim, vplivnim, uspešnim rojakom s Kozjansko-Obsoteljskega, ki so v lokalnem okolju, Sloveniji ali svetu ustvarili tako uspešno zgodbo, da jih lahko predstavimo med 50 najvplivnejšimi ljudmi, ki izvirajo z območja Kozjanskega in Obsotelja, oziroma tu živijo.

Preko lestvice 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja vam bomo predstavili početje, aktivnosti, dosežke, preboje, vzpone in padce naših vplivnih lokalnih rojakov v minulem letu.

Ekipa Kozjansko.info njihova dejanja, aktivnosti, dogajanja … spremlja skozi vse leto. Predstavili vam jih bomo v seriji poglobljenih člankov, ki jih bomo objavili v naslednjih dneh.

Za predokus tega, kar boste v naslednjih dneh lahko podrobneje prebirali, podajamo nekaj značilnosti letošnje petdeseterice vplivnežev.

Po dveh letih sprememba na vrhu

Po dveh letih kraljevanja šmarskega podjetnika Franca Piška, lastnika gozdarskega podjetja Vitli Krpan, Kozjansko-Obsoteljsko dobiva novega najvplivnejšega človeka, nekoga, ki čisto na vrhu naše lestvice ni bil še nikoli.

Med deseterico sicer prevladujejo podjetniki, kar ob številnih megauspešnih zgodbah naših ljudi na širšem gospodarskem okolju ni nobeno presenečenje. Pa vendar so med njimi tudi trije politiki, ne gre brez v slovenskem prostoru izjemno vplivnega odvetnika.

Novincev med 50 najvplivnejšimi v letu 2023 je 10, kar je največ po letu 2014, ko je bilo novih obrazov med petdeseterico 12. Med novinci sta dva zdravnika, dve javni uslužbenki, športnik, glasbeni ustvarjalec in štirje podjetniki, od tega trije lokalni in en z močnim odtisom v mednarodnem okolju. Najvišje uvrščeni novinec je na 19. mestu. Na lestvici najdemo tudi povratnika iz akademskih vrst, ki se je med petdeseterico vrnil po šestih letih.

Na drugi strani se iz elite najvplivnejših letos poslovlja enajst rojakov, ki so med 50 sodili še lani. Gre za bivšega politika – zdaj direktorja, pa glasbenika, direktorico znane slovenske knjigarne, operno pevko, mednarodno uspešnega podjetnika, ki je bil do sedaj prav na vseh lestvicah od leta 2009, a se iz posla umika, izpadel je še kak lokalni podjetnik in tudi dva v tujini delujoča znanstvenika, z velikim potencialom za povratek v naslednjih letih.

Toliko za zdaj. Za osvežitev spomina si oglejte prvo lestvico najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja iz leta 2009 , lestvico najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja zadnjega desetletja ter seveda lansko lestvico z vplivnimi iz leta 2022 ki smo jo objavili lani.

Kdo so najvplivnejši ljudje Kozjanskega in Obsotelja v letu 2023, boste izvedeli v naslednjih dneh.

Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vaši občini

Kako zadovoljni ste z bivanjem v vaši občini? Kaj je dobro urejeno in kaj pogrešate? Sodelujte v anonimni anketi …

Create your own user feedback survey

Rezultati ankete bodo na Kozjansko.info objavljeni konec januarja oz. začetek februarja