Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športna donacija, ki bo otrokom šmarske osnovne šole polepšala konec leta


Osnovna šola Šmarje pri Jelšah je prejela donacijo dveh športnih dresov in košarkarske žoge. Za vse tri športne pripomočke so se odločili izvesti dražbo, katere izkupiček bodo namenili učencem. Kako lahko v akciji sodelujete tudi vi, preverite v nadaljevanju.

Vse do četrtka na šmarski šoli poteka dražba, v kateri ponujajo tri rekvizite uspešnih slovenskih športnikov, in sicer dres Luke Dončića, košarkarsko žogo s podpisi slovenske reprezentance in podpisan dres Urške Žolnir, ki ga je ponosno nosila ob prejetju zlate kolajne na olimpijskih igrah leta 2012.

Kako so prišli do ideje za dražbo in za kaj bodo porabili denar, smo povprašali ravnatelja Osnovne šole Šmarje pri Jelšah Mitja Šketa.

Kot nam je pojasnil, je dražba plod občana Jerneja Močnika, ki je član uprave Košarkarske zveze Slovenije. Dončićev dres in košarkarsko žogo je šola prejela po tekmi med šmarskimi veterani košarke in člani KZS s predsednikom Matejem Erjavcem na čelu, podpisan dres pa jim je podarila še olimpijka Urška Žolnir. Na šoli so podarjene rekvizite na nek način želeli nameniti otrokom, zato so se odločili za organizacijo dražbe. Zbran denar bodo namenili ogledu kino predstave ob koncu letošnjega leta, ki se ga bodo udeležili vsi učenci centralne in podružničnih osnovnih šol šmarske občine.

Od leve proti desni dres Luke Dončića, podpisana košarkarska žoga in dres Urške Žolnir; vir foto: OŠ Šmarje pri Jelšah
V šmarsko kino dvorano se bodo 21. decembra odpravili vsi učenci podružničnih šol, dan kasneje pa se bodo do tja sprehodili še otroci iz centralne šole. Za učence od 6. do 9. razreda bodo predvajali film Wonka, mlajši pa si bodo ogledali film Medvedkov božični čudež.

Če vas sodelovanje v dražbi zanima, lahko do četrtka, 21. decembra v tej sodelujete tukaj, več informacij pa lahko preverite na šolski spletni strani https://www.os-smarje.si/. Da se sodelovati splača, je takole povzel ravnatelj: “Jaz kot ravnatelj zagotavljam, da bo šel denar v prave roke. Če pogledamo uspehe Dončiča, verjamem, da je to prava stvar na pravem mestu. Želimo si čimvečjega izkupička, ki bo namenjen otrokom, kar mislim, da je najbolj pomembno.

Izklicna cena za posamezen dres je 200 evrov za žogo pa 100 evrov. Aktualne cene lahko preverite na šolski spletni strani. Višanje cene je možno za 50 evrov.