Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prižigi prazničnih lučk po Kozjanskem in Obsoteljskem naznanili začetek veselega decembra (foto)


Prvi decembrski vikend je za nami, s tem pa so v mnogih krajih po Kozjanskem in Obsotelju mimo slavnostne otvoritve decembrskega dogajanja, kjer so bile prižgane praznične lučke.

Prižig lučk, ki ga je pospremilo pestro popoldansko dogajanje, so v Rogatcu opravili na preteklo nedeljo. Prisotnim je bila na voljo praznična ponudba na stojnicah, prireditev pa so popestrili otroški zbor iz vrtca, ljudske pevke, Mešan pevski zbor KD Anton Stefanciosa in Tamburaši Rogatec.

Otroci so dočakali otvoritev Božičkovega nabiralnika, kamor so lahko oodali pisma svojih želja. Ta bodo povsem resnično odpotovala daleč na Laponsko, kjer jih bo Božiček prebral ter otrokom še pred Božičem poslal uradna potrdila s Severnega pola. Več o tem preberite tukaj.

Vir: FB/Rogatec.si

Ker je bila včeraj prva adventna nedelja, so prižgali še prvo svečko na adventnem venčku, ki so ga v Rokodelskem centru Rogatec izdelali sami. Tam skozi celo leto nastane veliko unikatnih izdelkov, ki lahko predstavljajo odlično darilo v prazničnem decembru.

S tem se je v Rogatcu praznično dogajanje šele začelo. Naslednji v vrsti dogodkov je obisk sv. Miklavža, ki bo na tamkajšnji trg prišel 9. decembra, sledi prihod Božička s konji 16. decembra, zradnji teden pred silvestrovanjem pa se bo zvrstilo še mnogo drugih različnih dogodkov. Preverite jih tukaj.

Vir: FB/Rogatec.si

Prvo soboto v decembru so v lučke prižgali na Zgornjem trgu v Šentjurju. Najprej se je odvil pogovorni večer ob praznovanju Tega veselega dneva kulture 2023, nato pa so pred dvorano Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur ob zvokih Moškega pevskega zbora skladateljev Ipavcev Šentjur in prvih decembrskih snežinkah prižgali decembrsko osvetljavo.

Po tem so se odpravili na toplo, kjer so se pogreli s toplimi napitki in posladkali z raznimi dobrotami, najbolj zagreti pa so se odpravili po Šentjurju, kjer so nadaljevali z okraševanjem prazničnih smrečk.

Dogodek v Šentjurju

Skozi vikend so se prižigi lučk odvili še drugod po Kozjanskem in Obsotelju. Rogaška Slatina se je v praznične barve odela že v petek, 1. decembra, naslednji dan pa sta sledila še prižiga v Termah Olimia in Bistrici ob Sotli.

Prižig lučk in nagovor slatinskega župana Branka Kidriča:

Takole so prižig lučk pričakali v Bistrici ob Sotli, kjer je bilo ob sladkih dobrotah in topli pijači ogromno priložnosti za druženje.; foto: Emilija Šterlek za časopis Naše OKO
V Šmarju veseli december odprli otroci z okraševanjem smrečk

V Šmarju pri Jelšah so praznično osvetljavo prižgali že v petek, na prvi decembrski večer. Tokrat je dogodek z glasbo popestrila Anika HorvatNa voljo je bila bogata ponudba toplih napitkov, s katerimi so si lahko prisotni ogreli roke in grlo, za sladkosnede pa so bile v ponudbi palačinke ter vaflji. Več o dogodku preberite tukaj.

Veseli december so v Šmarju otvorili otroci že pred prižigom lučk. Kot lani so namreč prav tako letos na ploščadi pred tamkajšnjim kulturnim domom okrasili mnogo lesenih smrečic, ki so še kanček bolj pričarale decembrsko vzdušje. Ob tej priložnosti so na oder stopile osnovnošolke, ki so zbranim zapele nekaj pesmi.

V okraševanju so sodelovali otroci Vrtca Šmarje pri Jelšah, učenci OŠ Šmarje pri Jelšah z vsemi podružnicami, učenci VIZ III. OŠ Rogaška Slatina in varovanci Varstveno delovnega centra Šentjur, enota Šmarje.