Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prižig lučk z Aniko Horvat v Šmarju pri Jelšah (foto, video)


Na prvi decembrski večer se je na Šmarski ploščadi odvil tradicionalni prižig lučk, Šmarje pri Jelšah pa je zažarelo v čarobni svetlobi. Dogodek, ki vsako leto združi skupnost v prazničnem vzdušju, je tokrat popestrila Anika Horvat.

Anika Horvat (Foto: Simon Valant)

Prizorišče je bilo okrašeno z bleščečimi okraski, božičnimi drevesi in barvitimi lučkami, ki so ustvarile pravljico v središču mesta. Poleg tega so organizatorji pripravili velik šotor pod katerim je zbrane razvedrila Anika Horvat. Slednja je najprej zabavala najmlajše, ki so se ji lahko pridružili na odru.

Na voljo je bila pestra ponudba toplih napitkov, s katerimi so si lahko prisotni ogreli roke in grlo, za sladkosnede pa so bile v ponudbi tudi palačinke ter vaflji. Prodajale so se tudi spominske skodelice, dogodek pa je bil prav tako trajnostno obarvan, saj so obiskovalci lahko prinesli svoje skodelice, kar je seveda privedlo do manjše količine smeti.

Zbrane sta ob pričetku veselega decembra, ki so ga sicer že v dopoldanskih urah otvorili otroci, nagovorila župan Občine Šmarje pri Jelšah, Matija Čakš, in predstavnik organizatorja, direktor Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, Gregor Krajnc.

Po prižigu lučk so se prebivalci razkropili po prizorišču, obiskali stojnice s prazničnimi dobrotami ter se družili ob toplih napitkih. Prižig lučk v Šmarju pri Jelšah je tako postal ne samo praznični dogodek, ampak tudi priložnost za gradnjo skupnosti, povezovanje in ustvarjanje nepozabnih trenutkov.

Fotogalerija: Simon Valant

Ni še konec!
Če ste šmarski prižig lučk zamudili, v deževni soboti pa vas ne spravijo iz hiše, v nedeljo lahko obiščete prižig lučk in prve sveče na adventnem venčku na trgu v Rogatcu. Obenem pa lahko preko Božičkovega nabiralnika lahko pišete na Laponsko. Več v članku: Praznični december v Rogatcu se bo začel v nedeljo s prižigom lučk in Božičkovim nabiralnikom