Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miklavževanja na Kozjanskem in Obsotelju 2023


Vstopili smo v najbolj prazničen mesec leta, v katerem ne manjka raznih veselih dogodkov, otroke pa obiščejo tudi trije dobri možje. Prvi izmed tem je Sveti Miklavž, ki svoj god praznuje že naslednji teden. V prispevku preverite, kje po Kozjanskem in Obsotelju se boste lahko v prihajajočih dneh udeležili Miklavževanja.

Ponekod so bile za obisk Miklavževanja potrebne predhodne prijave.

Občina Šmarje pri Jelšah

Prihajajočo nedeljo, 3. decembra, bo Sveti Miklavž obiskal in obdaril otroke v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Šmarju pri Jelšah po svetih mašah ob 9. uri in ob 10.15 uri.

Občina Podčetrtek

V nedeljo, 3. decembra ob 9. uri bo Miklavž otroke obaril po sveti maši v cerkvi Marijinega Vnebovzetja v Olimju, kjer bo prav tako stekel blagoslov adventnih venčkov. Na isti dan se bo prvi izmed treh dobrih mož odpravil še v cerkev na Polju ob Sotli, kjer bo otroke obiskal ob 10.30 uri.

Prvi torek v decembru bo Miklavž otroke obdarjeval po sveti maši v cerkvi sv. Eme v Pristavi pri Mestinju, ki se bo pričela ob 17. uri. Na isti dan ob 18. uri bo prišel še na ploščad pri Wellness Orhidelia v Termah Olimia.

V nedeljo, 10. decembra ob 14. uri bo Miklavževanje in obdaritev otrok od 2. do 10. leta potekalo v Domu krajanov v Virštanju.

Občina Šentjur

Šentjurju bo Sveti Miklavž v torek, 5. decembra, obiskal 13. Tradicionalen Miklavžev sejem na ploščadi pred cerkvijo sv. Jurija v Zgornjem trgu. Dogodek, kjer ne bo manjkalo raznovrstnih aktivnosti, se bo pričel ob 16. uri, dobri mož pa bo otroke obiskal eno uro kasneje. Več o tem tukaj.

Prvi torek v decembru bo ob 17.30 uri Miklavž obiskal tudi Dramlje, kjer bo po večerni sveti maši v tamkajšnji Slomškovi dvorani za otroke napočil Miklavžev program.

Nato se bo dobri mož odpravil še v Ponikvo, kjer bodo na isti dan ob 18. uri praznovali prihod sv. Miklavža v župnijski cerkvi.

Občina Kozje

V farni cerkvi v Podsredi bo v torek, 5. decembra, ob 18. uri prirejeno Miklavževanje za otroke, stare do vključno osem let.

Prav tako v torek ob 17.30 uri bo za otroke Miklavževanje prirejeno v Kozjem pred tamkajšnjim gasilskim domom, kjer se bodo predstavljali različni lokalni ponudniki, nastopila pa bo skupina Safe house rock’n’roll. Več o tem tukaj.

Občina Bistrica ob Sotli

Bistrici ob Sotli bodo v torek, 5. decembra ob 17. uri priredili Miklavžev pohod, začel se bo pred tamkajšnjo trgovino Kea, od koder se bodo peš odpravili proti cerkvi sv. Petra, tam pa bo otroke pričakal Sveti Miklavž. V primeru slabega vremena se bo dogodek odvil na šolskem igrišču ob enaki uri. Več o tem tukaj.

Občina Rogatec

Rogatec bo Miklavž obiskal v soboto, 9. decembra od 16. do 19. ure na Trgu Rogatec. Naprej se bo odvila Miklavževa igrica, nato sledi prihod Sv. Miklavža s spremstvom, ki bo prinesel pozornosti za vse otroke. Trg, kjer bo poskrbljeno za glasbeno popestritev in raznolike dobrote, bodo krasile velike jaslice domačina, umetnika Alojza Grabrovca. Več o tem tukaj.

Občina Rogaška Slatina

Sv. Miklavž bo v Rogaški Slatini otroke obiskal v torek, 5 decembra zvečer ob 16. uri in sicer v župnijski cerkvi sv. Križa.

Prvič bodo Miklavževanje organizirale članice Društva žena Sv. Florijan, ki bo steklo v torek, 5. decembra ob 17. uri v farni cerkvi sv. Florijan v Svetemu Florijanu.

Miklavževanje bodo organizirali tudi v Kostrivnici, in sicer 5. decembra ob 18. uri.

Če v vaši župniji, društvu ali drugi neprofitni organizaciji pripravljate miklavževanje in vas ni na zgornjem seznamu, nam to sporočite na [email protected]