Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Utrinki z miklavževanj po Kozjanskem in Obsotelju (foto)


Za nami je 6. december, god svetega Nikolaja in čas, okoli katerega male in velike vsako leto obišče sveti Miklavž. Tudi letos ni bilo nič drugače, ko se je prvi izmed treh dobrih mož odpravil po krajih Kozjanskega in Obsotelja in obdaril otroke.

Nekaj utrinkov s kozjansko-obsoteljskih miklavževanj si poglejte spodaj.

Miklavž v Polju ob Sotli; vir foto: FB/Župnija Polje ob Sotli

V občini Podčetrtek se je Miklavž skozi zadnji teden ustavil na večih lokacijah. Najprej je prišel v Olimje in se nato odpravil v Polje ob Sotli. Par dni kasneje je prišel v cerkev sv. Eme v Pristavi pri Mestinju in v Terme Olimia, ta vikend pa je otroke razveselil še v Virštanju.

Pestro je bilo tudi v Šentjurju, kjer je sveti Miklavž obiskal tamkajšnji Miklavžev sejem. Dogodek je, kljub neugodnim vremenskim razmeram, privabil številne obiskovalce, ki so uživali v pestri ponudbi, pravljičnih predstavah ter prijetnem vzdušju, ki je zaznamovalo praznično pričakovanje. Več o Miklavževem sejmu preberite tukaj.

Takole je Miklavž z njegovimi pomagači razveselil otroke v Šentjurju.

Miklavž je seveda obiskal tudi Šmarje pri Jelšah, Bistrico ob Sotli, otroke razveselil v Kozjem, se odpravil v Rogatec in v druge kraje po Kozjanskem in Obsoteljskem. Več utrinkov obiska dobrega moža, ki je obdaril “ta pridne”, preverite v nadaljevanju.

Srečanje najmlajših s svetim Miklavžem je pripravilo tudi Društvo prijateljev mladine Bistrica ob Sotli in Župnija Sv. Peter pod Sv. gorami:

Miklavž se je odpravil tudi v Športni park Rifnik:

Tudi v Šentjurju je razveselil mnogo otrok:

Ko je potoval od enega do drugega kraja, so ga prestregli tudi šentjurski varuhi reda:

Obisk Miklavža v Podsredi:

Miklavž v slatinskem domu starejših:

In še v šentjurskem:

Seveda pa ni pozabil na šmarski dom upokojencev: