Miklavževanja na Kozjanskem in Obsotelju 2022

2. 12. 2022 20:06

Vstopili smo v veseli december, ki je mesec, v katerem se po Sloveniji vrstijo praznični dogodki, obiščejo pa nas tudi dobri možje. Prvi izmed njih nas bo obiskal Sveti Miklavž. V prispevku preverite, kje po Kozjanskem in Obsotelju se boste lahko v prihajajočih dneh udeležili Miklavževanja.

Ponekod so bile za obisk Miklavževanja potrebne predhodne prijave.

Občina Šmarje pri Jelšah

Prihajajočo nedeljo bo sv. Miklavž obiskal in obdaril otroke v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Šmarju pri Jelšah po pozni maši, ki se začne ob 10:15.

Občina Podčetrtek

V občini Podčetrtek bo Sveti Miklavž otroke obiskal v nedeljo, 4. decembra. Najprej bo prišel v župnijo Olimje, kjer bo sveta maša ob 9. uri v Samostanu Olimje, sledil pa bo prihod dobrega moža ter obdarovanje otrok. V župniji Podčetrtek bo Miklavž prišel po sveti maši, ki se bo pričela ob 10.30, prav tako pa bo po sveti maši ob 16. uri prišel v cerkev sv. Eme v Pristavi pri Mestinju.

Malo kasneje, v nedeljo, 11. decembra, pa se bo Miklavž odpravil tudi v Virštanj. Tam bo ob 14. uri otroke pričakal v Kulturnem domu Virštanj. Obdaril bo otroke od 2. do 10. leta starosti in sicer tiste iz KS Virštanj ter otroke članov TKD Virštanj.

Občina Šentjur

V Šentjurju bo Sveti Miklavž v ponedeljek, 5. decembra, obiskal 12. Tradicionalen Miklavžev sejem na ploščadi pred cerkvijo sv. Jurija v Zgornjem trgu. Dogodek se bo pričel ob 16. uri, dobri mož pa bo otroke obiskal eno uro kasneje.

Otroke na Ponikvi bo miklavž obiskal v ponedeljek ob šestih zvečer. Ob isti uri pa bo obiskal tudi Dramlje, kjer bo prirejen dogodek v Slomškovi dvorani.

Občina Kozje

Dobri mož bo v Kozje prišel v ponedeljek, 5. decembra. Tradicionalno miklavževanje se bo začelo ob 17. uri pri Kozjanskem dvoru, kjer se bodo z lučkami prisotni podali na pohod do cerkve v trgu Kozje, kjer bo otroke pričakal Miklavž.

V torek ob šestih zvečer bo Miklavž obiskal še najmlajše otroke v cerkvi v Podsredi.

Občina Bistrica ob Sotli

V Bistrici ob Sotli bo prav tako v ponedeljek stekel Miklavžev pohod, začel se bo pred trgovino Kea v Bistrici ob Sotli, kjer se bodo peš odpravili proti cerkvi sv. Petra, tam pa bo otroke pričakal miklavž. V primeru slabega vremena se bo dogodek odvil na šolskem igrišču ob enaki uri.

Občina Rogatec

V Rogatcu bo Miklavž otroke obiskal malo kasneje in sicer v soboto, 10. decembra. Prvi del dogodka se bo odvil v Kulturnem dobu Rogatec ob 16.00 uri, ko so vabljeni otroci iz KS Donačka Gora in Dobovec, ob 16:30 pa še otroci iz KS Rogatec.

Občina Rogaška Slatina

Miklavž bo otroke v Rogaški Slatini obiskal v cerkvi sv. Križa prvi ponedeljek v decembru ob 16. uri.

Prav tako bo Miklavž obiskal otroke to nedeljo ob 18.30 v kavarni MiaMia v Rogaški Slatini.

Če v vaši župniji, društvu ali drugi neprofitni organizaciji pripravljate miklavževanje in vas ni na zgornjem seznamu, nam to sporočite na urednistvo@kozjansko.info

Foto: Župnija Dramlje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X