Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec do evropske točke, a zmaga ni bila daleč


V drugi tekmi, ki jo ekipa Dobovca igra v glavnem mestu Kosova v okviru enega od štirih turnirjev glavnega dela futsal lige prvakov, so črno-beli prišli do točke.

Z domačo Prištino so odigrali 3:3, kar pomeni, da na zadnjem srečanju s kazahstanskimi prvaki, ki bo v soboto, nimajo več možnosti za napredovanje, saj se bo na zaključni turni uvrstila samo zmagovalna ekipa. Na prvem srečanju z Benfico so namreč izgubili s 3:4.

Ekipa Dobovca je tekmo začela odlično, saj je že v šesti minuti vodila z dvema goloma prednosti. Gostitelji so v 8. minuti znižali, 1:2 pa je bil tudi izid polčasa. Pol minute po glavnem odmoru so slovenski prvaki znova povedli za dva gola. Domači niso odnehali in s pomočjo avtogola Dobovca v 28. minuti znova zaostajali le gol. Dobro minuto pred koncem so domači uspeli izenačiti.

Priština : Dobovec 3:3 (1:2)
0:1 – Pasariček (5.), 0:2 – Kneževič (6.), 1:2 – Maxharraj (8.), 1:3 – Cesarec (21.), 2:3 – Pihler (28./AG), 3:3 Maxharraj (39.)

Trener Dobovca, Kujtim Morina, je doganje komentiral tako: “Po prvi tekmi proti Benfici smo bili precej utrujeni. Za nameček smo proti Prištini ostali v rotaciji še brez Davorja Kanjuha. Po drugi strani menim, da smo odlično odprli tekmo, povedli 0:2 in odpeljali tekmo v pravo smer. Bolj kot je šla proti koncu, bolj smo padali, energije ni bilo. Ko smo povedli 1:3, smo dobro odigrali. Tisti avtogol je dal upanje Prištini. Nimam kaj zameriti fantom, vsak je dal zadnji atom moči. To je v tem trenutku dovolj za točko. Vsi mi smo si želeli zmage, a ni šlo. Žal mi je predvsem za to, ker se ves vložen trud igralcem ni bil poplačan z zmago.”