Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec podpisal s Hrvatom, imetnik zlate žoge preko meje


Futsal ekipa Dobovca bo v prihodnji sezoni okrepljena za četrtega strelca lige oz. drugega najbolj učinkovitega igralca ljutomerske zasedbe, ki je v rednem delu dosegel 16 golov. Dogovor v črno-belimi je podpisal 26-letni Hrvat Ante Matan, ki igra na položaju desnega branilca.

To bo njegova druga sezona v Sloveniji, pred tem pa je igral za Sejak Livno, Alumnus, Nacional Zagreb, Uspinjačo, Čulin Mlin in Novi Marof.

Ob novem angažmaju je povedal: »Vesel sem, da sem prišel v najboljši klub v Sloveniji. Komaj čakam začetek dela z ekipo in borbo za vse trofeje. Cilji so vedno najvišji. Upam, da ubranimo dvojno krono iz prejšnjih sezon in Dobovec čim boljše predstavimo v evropski ligi prvakov.«

Matan je tretji igralec ekipe Meteorplasta Ljutomer, ki bo kariero nadaljeval v Dobovcu, saj so se v Prlekiji odločili, da v prihodnji sezoni ne bodo sodelovali v državnem prvenstvu.

Čeh na Hrvaško
Žiga Čeh; vir foto: FKD

Na drugi strani se je od Dobovca poslovil Žiga Čeh, ki je v Dobovcu igral dobrih šest let. V minuli sezoni, v kateri je 12-krat zatresel mreže nasprotnih vratarjev, je prvič prejel zlato žogo, nagrado za najboljšega igralca lige. Kariero bo nadaljeval na Reki.

Ob slovesu je dejal: »Dobovcu želim uspešno sezono, ki prihaja. Da še naprej dela to, kar je delal do sedaj in je po mojem mnenju bistveno, to je delati na razvoju tako posameznika kot tudi ekipe. Upam in želim si, da bi navijači v čim večjem številu prihajali navijati na tekme in s tem pomagali ekipi do odličnih rezultatov, sam pa pridem v Dobovec vedno, ko bo možno. Hvala je premalo za vse, kar je ta klub storil zame. Privoščim vsakemu igralcu, da enkrat zaigra za ta klub. Verjamem in upam, da se bodo naše poti še križale. Hvala za vse.«