Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

K Dobovcu reprezentant z bogatimi mednarodnimi izkušnjami


V Futsal klubu Dobovec nadaljujejo s kadrovanjem za prihodnjo sezono. V ekipi bo po novem tudi Matej Fideršek, ki je zadnja tri leta igral v tujini.

V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije. Sledila je selitev v Italijo (Sampdoria), potem na Poljsko (Piast Gliwice Futsal) in nazadnje v Švico. Kot član poljske ekipe je Matej novembra 2022 igral proti Dobovcu v elitnem delu lige prvakov na Majorki.

Fideršek je tudi izkušen reprezentant. V dresu Slovenije je zbral 83 nastopov, dosegel je 27 golov.

Ob sklenitvi sodelovanja je povedal: »Vesel sem, da smo se dogovorili. Dobovec ima bogato zgodovino, zato se veselim, da bom lahko prispeval k našim skupnim ciljem. Dobovec je klub, ki vedno želi največ in tudi letos bo tako. Kljub nekaterim igralskim spremembam verjamem, da bo Dobovec spet ciljal na najvišja mesta.«

32-letni Mariborčan sicer igra na poziciji levega branilca in ga krasita dobra igra mož na moža, kakor tudi  močan udarec z obema nogama.