Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odziv Občine Šentjur na vandalizem na pomožnem nogometnem igrišču


Mnoge v Šentjurju in okolici so pretresli prizori, ki so bili vidni po uničenju površine pomožnega nogometnega igrišča pod Botričnico, o čemer smo poročali v nedeljo.

S tem je zelo prizadeto eno večjih športnih društev v občini, saj pod okriljem Nogometnega kluba Šentjur vadbo izvaja veliko število mladih.

V zvezi s tem se je odprlo več vprašanj, na katera lahko najdemo odgovore v odzivu šentjurske občine, ki ga v celoti navajamo v nadaljevanju:

Na Občini Šentjur obžalujmo in obsojamo dogodek poškodovanja pomožnega nogometnega igrišča za nogomet v Šentjurju. Na družabnih omrežjih je bilo kar nekaj reakcij na ta dogodek, prav tako v medijih, zaradi česar želimo s strani Občine Šentjur podati nekaj dodatnih razjasnitev:

  • Cenimo vse delo, ki ga NK Šentjur vlaga v mlade. Skupaj z vodstvom si prizadevamo za optimalne pogoje, Športnem parku Šentjur, kjer je lastnica Občina Šentjur, pa tudi v primeru pomožnega igrišča, ki ni v lasti občine, v dogovoru s klubom, pomagamo pri vzdrževanju igrišča, ki ga je NK tudi prevzel v urejanje.
  • V občini je registriranih 75 športnih društev v vseh naših krajevnih skupnostih, ki sredstva prejemajo preko razpisa, saj želimo vsem otrokom in mladim zagotoviti kakovostno športno vzgojo. Zavedamo se, kaj pomenijo redna telesna aktivnost, usmerjeni šport, integracija, tako otrokom kot tudi starejšim. Sorazmerno velik delež letno dodeljenih sredstev za rekreativni in kakovostni šport gre letno tudi NK Šentjur.
  • V Športnem parku Šentjur smo v zadnjih letih uredili energetsko sanacijo in funkcionalno prenovo večnamenske stavbe, kjer ima prostore tudi NK, zatem smo obnavljali staro bazensko tehniko, namestili nov tobogan ter popolnoma obnovili atletsko stezo, kjer se atletika in nogomet srečujeta in sobivata ter sta veliko pridobila z dodatnimi vložki občine.  Vlaganja v športno infrastrukturo so prednostna naloga občine in se bodo nadaljevala v skladu z možnostmi sofinanciranja. V zadnjih 10 letih je bila obnovljena večina zunanjih športnih igrišč in nekatere telovadnice. Seznanjeni smo bili tudi s projektom NK za pomožno igrišče, kjer smo glede na zasebno lastnino ponudili vso strokovno pomoč. Vsaka pridobitev pa pomeni tudi delček odgovornosti, skrbi za javno skupno lastnino.
  • Vandalizem na igrišču najostreje obsojamo in pričakujemo, da so bile podane ustrezne prijave ter bodo stekli postopki za prijavo in povrnitev škode.  Vse občanke in občane obenem pozivamo k odgovornosti in ničelni toleranci pri uničevanju javne lastnine.

Preberite tudi prispevek o razvoju nogometne infrastrukture v naših krajih:

Po Rogatcu in Rogaški Slatini zdaj tudi Podčetrtek z velikim igriščem z umetno travo