Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Objestneži povsem razdejali že načeto šentjursko nogometno igrišče: “Škodo so naredili otrokom” (dopolnjeno)


Nogometno igrišče, ki je predstavljalo pomemben del nogometnih aktivnosti mladih iz Šentjurja in okolice, je postalo tarča neznancev, ki so s svojo objestno vožnjo povsem uničili dragoceno travnato površino. Dogodek je mladim nogometašem ”odvzel” prostor za treninge in igro, kar postavlja vprašanje, kako bodo v bližnji prihodnosti lahko razvijali svoje nogometne veščine.

Pomožno igrišče preden so ga uničili nepridipravi z objestno vožnjo. (Foto: NK Šentjur/Facebook)

V petek popoldne so mladi Šentjurčani še opravili trening, v soboto dopoldne pa jih je na pomožnem igrišču pričakalo neprijetno presenečenje v obliki povsem uničenega terena, do katerega je prišlo zaradi nepotrebne in povsem nespametne vožnje po zelenici.

Policija je bila seveda obveščena o vandalizmu, vendar se zdaj poraja vprašanje, kam bodo usmerjeni koraki mladih šentjurskih nogometašev, ki so ostali brez enega izmed svojih igrišč.

Do sledi, ki jih povzroča vožnja z avtomobilom, sicer ni prišlo prvič, toda tokrat so razsežnosti doživele neko povsem novo raven. Kršitve je nogometni klub v preteklosti že prijavljal, zato so policisti občasno opravljali tudi nadzor nad igriščem, ki je sedaj povsem razrito in nujno potrebuje sanacijo.

Razočaranje nad neljubim dogodkom je izrazil Marijo Moćić, vodja mladinskega pogona pri NK Šentjur: ”Škodo so naredili otrokom, ki imajo voljo in željo do nogometa. Otrokom je odvzet trenažni proces, kar me izredno žalosti. Žal mi je naših otrok, ki redno in z veseljem prihajajo na treninge, da jim zaradi tega ne bomo mogli zagotoviti niti osnovnih pogojev..”

Foto: Urban Lesjak/NK Šentjur/Facebook

Šentjur, kjer trenira več kot 200 otrok, se financira izključno iz občinskih sredstev, ki pa niso ravno visoka v primerjavi s košarkarskim klubom iz Šentjurja. Poleg tega šentjurski nogometni klub sodeluje v osnovnošolskem programu Otroška nogometna šola (ONS), kjer je prisotnih 120 otrok, in pa tudi pri vadbi v vrtcih, ki zajema skoraj vse vrtca v Občini Šentjur ter Občini Dobje.

Kar se tiče travnatih površin NK Šentjur razpolaga z glavnim igriščem, ki se nahaja v bližini Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur in je v občinski lasti, ter z igriščem, na katerem so sedaj na račun vandalizma uničeni pogoji za kvaliteten drenažni proces za vsaj pol leta. Poleg tega je glavno igrišče v zadnjem mesecu zaradi močne obremenjenosti v fazi sanacije, ki jo opravlja NK Šentjur.

V Šentjurju je sicer že vrsto let veliko govora o investiciji v pomožno igrišče, kjer bi naravno travo zamenjali z umetno travnato površino, s čimer se lahko pohvalijo v bližnjih občinah kot so Občina Rogatec, Občina Rogaška in od nedavnega tudi Občina Podčetrtek.

Urejanje naravne travnate zelenice je seveda dolg postopek, ki zahteva sejanje, gnojenje ipd. Novonastala težava, ki je privedla do tega, da igrišče po vsej verjetnosti ne bo funkcionalno niti spomladi, še dodatno nadgrajuje že oslabljene pogoje šentjurskih nogometašev. Možen je sicer premik na asfaltno igrišče, kar pa seveda niti približno ni primerljivo s treningi na travi in velikem igrišču.

Vodilne v klubu tako z razlogom skrbi kako bo v prihodnje, saj je vpisov vedno več, poleg tega pa se je Slovenija uvrstila tudi na Evropsko prvenstvo, kar pri mladih vsekakor vliva še dodatno željo po igranju in treniranju nogometa.

Sicer igrišče ni v lasti Občine Šentjur, toda pri NK Šentjur, kot je dejal predsednik kluba Jernej Leskovar, apelirajo tudi na občinsko pomoč, saj sami dajejo ogromno lokalnemu okolju.

Ob tem pa je predsednik NK Šentjur še dodal: ”Klub, ki deluje v javno dobro, bi seveda moral biti tudi dobro podprt s strani lokalnih oblasti.”

 

 

Dodano naknadno: