Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrhunec Elinega festivala 2023: dan, poln zabavnih športnih in umetniških aktivnosti (foto, video)


Sobotno toplo in sončno vreme je bilo kot nalašč za izvedbo vrhunca letošnjega Elinega festivala, ki je Igrivo popoldne pod Janino, namenjeno otrokom.

Dogajanje bo marsikomu še dolgo ostalo v spominu. Za športne navdušence so bile pripravljene športne igre, v okviru katerih sta otroke animirali Maja in Jerneja. Na voljo so bile tudi vedno zabavne zorb žoge, željni pohoda pa so se lahko povzpeli na bližnjo Janino. Izključeni niso bili niti tisti, ki jim je bolj pri srcu umetnost. Za njih so bile pripravljene razne delavnice, kjer so iz papirja in drugih pripomočkov izdelovali izdelke, se frizirali in si poslikovali obraze.

V okviru Zabavomanije so bila za otroke pripravljena napihljiva igrala, za lakoto in žejo je poskrbela MiaMia, za boljše vzdušje pa je glasbeno popestritev pripravil DJ KuKi. Dogodek je organizirala Knjižnica Rogaška Slatina v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina, tamkajšnjim Javnim zavodom za kulturo in turizem in Kino Rogaška.

Pohodniki pri stolpu na Janini; vir foto: Knjižnica Rogaška Slatina
Direktorica slatinske knjižnice o dogajanju v prvem tednu oktobra

Kot nam je pojasnila direktorica Knjižnice Rogaška Slatina mag. Nataša Koražija, so v preteklih dneh v okviru Elinega festivala že začeli novo sezono dveh bralnih projektov, in sicer “Ježkov nahrbtnik” za najmlajše ter “Šok”, ki je namenjen najstnikom. Povzela nam je tudi dogajanje na vrhuncu letošnjega Elinega festivala ter dodala naslednje: “Ta teden pa zaključujemo s sodelovanjem na jutrišnjem dnevu gasilcev, policije in reševalcev, kjer bomo spet naše najmlajše animirali z delavnicami na temo prometne varnosti.

Koražijeva je za konec o obisku na dogodku povedala naslednje: “Danes je namreč krasno vreme, aktivnosti so brezplačne, starši lahko na ta način dan aktivno preživljajo s svojimi otroci. Z obiskom smo zadovoljni, aktivnosti so polno zasedene,” in dodala, da bodo seveda veseli, če bo obisk naslednje leto še večji.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij z dogodka: