Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sodniška zveza zahteva kazen za športnega direktorja Rogaške


Po tekmi z Olimpijo je športni direktor Rogaške, Nino Ivačič, ostro kritiziral sojenje in delovanje Nogometne zveze Slovenije (NZS), še posebej pa se je osredotočil na sodnika Alena Bubka, ki je dosodil enajstmetrovko v korist Olimpije.

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije je v odgovor podala uradno pritožbo, zahtevajoč uvedbo disciplinskega postopka, ob tem pa pričakujejo ustrezno sankcioniranje Ivačiča zaradi njegovih izjav.

V oddaji Pod prečko na Sportklubu je nekdanji slovenski sodnik najvišje ravni, Damir Skomina, ocenil, da je bil kazenski udarec pravilno dosojen, Slatinčani pa bi morali že od 63. minute igrati z igralcem manj, saj je sodnik v korist NK Rogaška Majcnu pogledal skozi prste pri prekršku, kjer bi si zaslužil 2. rumeni karton in s tem izključitev.

A Ivačič se s tem še vedno ne strinja, Sportklub pa je obtožil, da bodo “na vse načine branili zvezo”.

Ivačič je v tej sezoni zaradi žaljivega odnosa do sodnika na tekmi z Radomljani sicer že bil suspendiran. Štiri tekme ni smel biti prisoten niti na tribuni.

Reakcija športnega direktorja Rogaške je bila po dvoboju z ljubljansko Olimpijo vse prej kot tiha; izrazil je namreč globoko ogorčenje, bil je kritičen do sodnikov in NZS, ob tem pa njegove besede niso bile obarvane ravno z diplomatsko retoriko. Ivačičeva kritika ni ostala zgolj za zaprtimi vrati, temveč jo je izrekel tako pred kamerami kot tudi v odmevnem zapisu za javnost na družbenem omrežju Facebook.

Sodniška ekipa na tekmi Rogaške in Olimpije. (Foto: Miha Hernavs/NK Rogaška/Facebook)

Pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije menijo, da je športni direktor Rogaške prestopil mejo dovoljenega, zato so pripravili uradno pritožbo, ki so jo naslovili na Boštjana Jegliča, disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije. Od slednjega zahtevajo uvedbo disciplinskega postopka, obenem pa ne skrivajo svojih pričakovanj, da bo Nino Ivačič primerno sankcioniran za svoje obrekovanje in žaljenje uradnih oseb (sodnikov) ter Zveze nogometnih sodnikov Slovenije.

Športni direktor črno-belih se je na pritožbo, ki je romala tudi na naslov prvoligaša iz Rogaške Slatine, odzval z zapisom: ”Svoboda govora v Sloveniji ne velja, ko je govor o sodnikih. Kakšna revščina morale, kredibilnosti in objektivnosti.”

Ivačič prav tako še naprej vztraja pri mnenju, da je bila Rogaška ob porazu oškodovana, ob tem pa se požvižga na argumente iz Sportklubove oddaje Pod prečko. ”Da je oddaja Pod prečko produkt Nogometne zveze Slovenije, vemo. Da bodo na vse načine branili zvezo in ne klub, ne preseneča,” je zapisal slatinski športni direktor na svojem Facebook profilu.

Namesto nogometnega praznika ob polnih tribunah je sledilo neprimerno vedenje in ostre besede, ki so napolnile medijske naslove. (Foto: Miha Hernavs/NK Rogaška/Facebook)

V oddaji je sicer dosojeno enajstmetrovko, ki je poskrbela za vročo kri v mestu termalnih vrelcev, pokomentiral nekdanji mednarodni sodnik najvišjega nivoja, Damir Skomina, ki je med drugim sodil v finalu elitne Lige prvakov in na evropskem ter svetovnem prvenstvu. Slednji je dejal: ”.. tu pa je on (Andrej Pavlović) nespametno deloval in igralca, ki mu uide potegne s hrbta in to mora biti kazenski udarec.”

Z njim sta se strinjala tudi gosta v oddaji trener Maribora Ante Šimundža in trener Aluminija Robert Pevnik, za katera pa je Ivačič pod komentarjem na svojem profilu zapisal: ”Šimundža in Pevnik sta izrazila svoje mnenje, kompetentna pa ravno nista.”

Ob tem pa, kljub temu, da to ne drži, dodal: ”Edini tam kompetenten je Skomina, ki pa ni v nobenem trenutku rekel da je to 11-metrovka. Ker vsi vemo, da ni.”

Športni direktor Rogaške je navedel tudi tri ”neizpodbitna dejstva”, ki po njegovem mnenju jasno govorijo o tem, da gre za več zaporednih napak sodniške ekipe, zato meni, da enajstmetrovka ne bi smela biti dosojena.

Na Ivačiča pritožba sodniške zveze kot kaže ne vpliva ravno v veliki meri, saj jim je na svojem profilu posvetil novo objavo, v kateri se obrača na sodnika, ki je prikazoval lažne potne stroške, a je vseeno delegiran za obračun med Mariborom in Muro:

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije je v prijavi disciplinskemu sodniku zoper mene navedla:

“…pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije v povezavi z visokimi etičnimi standardi in ničelno toleranco zoper tovrstna dejanja…”

Se veselim spoštovanja visokih etičnih standardov in ničelne tolerance zoper tovrstnih dejanj.

Zakaj je omenjeni sodnik delegiran za glavnega sodnika na tekmi Maribor : Mura, če imata NZS in ZNSS ničelno toleranco in visoke etične standarde?