Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška v 92. minuti zaradi dvomljivo dosojene enajstmetrovke ob točko (video), sledil pretep na tribuni


Nogometaši Rogaške so v enajstem krogu državnega prvenstva na domači zelenici gostili ljubljansko Olimpijo, ki trenutno drži naslov državnega in pokalnega prvaka. Kljub izjemni taktično obarvani predstavi so črno-beli na koncu ostali brez točk.

Tekmo je odločila sumljivo dosojena enajstmetrovka za goste v sodnikovem podaljšku, čemur je sledil pretep na VIP tribuni, sodniki in ekipa Olimpije pa so stadion zapustili v policijskem spremstvu.

Rogaška : Olimpija Ljubljana 0:2 (0:0)
Pedro (90+2′), Florucz (90+9′)

Rogaška: Vodišek, Pirtovšek, Flis, Mihalić, Lampreht, Majcenić, Thalisson (od 23′ Majcen, od 67′ Mitrevski), Benedičič. Korošec (od 78′ Pavlović), Gradišar (od 78′ Braut), Miljanić (od 46′ Vinogradac)

Slatinčani so se povsem enakovredno kosali s favorizirano Olimpijo, ki si v prvem polčasu ni uspela priigrati kakšne večje priložnosti. Rogaška je v prvem delu dvakrat nevarno zapretila, sprva je ljubljanska vrata zgrešil Vice Miljanić, nato pa še Nejc Gradišar. Črno-bele je krasila disciplinirana in čvrsta igra v fazi obrambe.

Začetek drugega dela igre je bil precej bolj živahen. V kazenskem prostoru Olimpije je znova pretil Gradišar, a je tudi tokrat meril mimo vrat. Na drugi strani igrišča je veliko priložnost zapravil Mustafa Nukić.

V zaključku tekme so Ljubljančani prevzeli pobudo in imeli terensko premoč, toda nikakor niso našli odgovora na odlično postavljeno obrambo črno-belih. Slatinčani, ki so svoj trenutek iskali v protinapadih, so si v drugem polčasu priigrali precej več zrelih priložnosti za zadetek. Tako se je izvrstnem položaju znašel Toni Vinogradac, a se je izkazal gostujoči vratar Matevž Vidovšek.

Vendarle so nogometaši Olimpije prišli do zadetka v sodnikovem podaljšku. Sodnik Alen Bubek je precej strogo ocenil situacijo v kazenskem prostoru Rogaške, ko je na tla padel Marko Mijailović, in dokaj dvomljivo dosodil kazenski strel v korist zmajev. Uspešno ga je izvedel najboljši strelec državnega prvenstva Rui Pedro.

Zaradi ugovarjanja je sledila še izključitev vratarja Roka Vodiška, zato je moral na golovo črto stopiti Rok Pirtovšek. V 99. minuti je s sijajnim zaključkom končni rezultat postavil Raul Florucz, ki je premagal nemočnega kapetana črno-belih.

Po sporni sodniški odločitvi je zavrelo na tribunah. Na VIP tribuni se je začelo prerivanje, pri čemer je bil po poročanju Sportkluba tarča športni direktor Olimpije Goran Boromisa, ki je tekmo spremljal v družbi svoje družine. Pretepu so se pridružili še nekateri drugi gledalci, saj VIP sektor ni bil ograjen od ostalega dela tribune. Razgreto dogajanje se je po tekmi preselilo ob štadion, zato so ekipo Olimpije in sodnike s tekme morali pospremiti policisti.

Oskar Drobne, trener Rogaške, je po tekmi izrazil nezadovoljstvo nad obnašanjem nogometašev gostujoče zasedbe: ”Obnašanje nogometašev Olimpije, ko so odšli proti garderobi, kot je metanje plastenk na tribuno, provociranje in kazanje sredincev, ne sodi sem.”

O sojenju pa je dodal: ”Zasluga za zmago Olimpije je očitno povsem sodniška in ne rezultat njihove borbe na igrišču. Zmago so si priborili z neko čudno odločitvijo. Mislim, da lahko na tekmi dobimo deset podobnih situacij kot je bila ta v sodnikovem podaljšku, ampak, ko gre za Olimpijo v 90. minuti se bo to piskalo. Mi vemo kako se Olimpiji piska, vsi trenerji se zavedamo tega, zato je tukaj nesmiselno izgubljati besede.”

Na drugi strani je trener Olimpije, Joao Henriques, močno pokritiziral stanje igralne površine.

Rogaška za borbeno in požrtvovalno igro proti aktualnim državnim prvakom tako ni bila nagrajena s točkovnim izkupičkom. Za dodaten grenak priokus je poskrbela še poškodba Thalissona, ki je moral že v zgodnji fazi srečanja zapustiti igrišče, ob tem pa bo trener Rogaške v naslednjem krogu pogrešal še Žana Benedičiča, ki je izpolnil kvoto rumenih kartonov in ima prepoved nastopa.

Slatinčani so s porazom zdrsnili na zadnje mesto prvenstvene lestvice, saj so Radomlje remizirale s Koprom,  Aluminij pa je doma z 1:0 premagal Maribor. V nedeljo bodo črno-beli gostovali v Domžalah.

Standings provided by Sofascore