Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Direktor NK Rogaška sodniški organizaciji in NZS: “Kar nekaj vas je, ki bi vas bilo treba nagnati!”


Po razgretem dogajanju na nedeljski tekmi med NK Rogaška in NK Olimpija, ki so jo gostje iz Ljubljane dobili po dvomljivo dosojeni enajstmetrovki v 92. minuti tekme, čemur je sledil vsesplošen nered in prerivanje na VIP tribuni, sta se oglasila dva akterja: direktor NK Rogaška Nino Ivačič ter športni direktor Olimpije Goran Boromisa.

Ivačič, ki je pravkar odslužil suspenz NZS zaradi grobega žaljenja sodnika na tekmi z Radomljani, je v svojem FB zapisu izjemno oster do sodnika Alena Bubka, Nogometne zveze Slovenije in sodniške organizacije. Boromisa pa do Slatinčanov, češ da so vanj metali plastenke in pivske kozarce ter ga fizično napadli. V nos mu je šlo tudi stanje igrišča, ki “ni omogočalo normalnih pogojev za igro.”

V oddaji Pod prečko na Sportklubu je sicer nekdanji mednarodni sodnik na najvišjem nivoju, Primorec Damir Skomina, ocenil, da je bila enajstmetrovka v korist Olimpije pravilno dosojena.

Z njim sta se po ogledu posnetkov strinjala tudi gosta, Ante Šimundža in Robert Pevnik. Še več, Skomina je ocenil, da bi si slatinski nogometaš Jan Majcen v 63. minuti zaslužil drugi rumeni karton in izključitev, kar pomeni, da je bila po strokovni oceni Skomine kvečjemu oškodovana Olimpija. Več v članku: Incident v Rogaški Slatini: strokovna ocena sodniške presoje, ki je razvnela strasti

“Saj nisi kriv ti, Alen Bubek, sodnik na današnji tekmi. V resnici ne razumeš, da si v tej sodniški organizaciji, ki vodi slovenski nogomet, samo orodje za uničevanje slovenskega nogometa,” ostro in neposredno svoj zapis na Facebooku začenja slatinski direktor Ivačič.

Delivcu pravice piše, da je morda prejel pohvalo vodilnih, ker je izpolnil svoje poslanstvo. Ampak prišel bo čas, ko te bodo zavrgli, in takrat boš v nogometu in v življenju nihče. Ali pa se bodo slovenski klubi prebudili in vas zavrgli v paketu.”

Ivačič nadaljuje še ostreje:Kar nekaj vas je v sodniški organizaciji in na NZS, ki bi vas bilo treba nagnati. In to nagnati s stilom in na način, da nihče nikoli več ne bi pomislil, da se lahko postavi nad slovenske klube, nad slovenski nogomet.”

Po prepričanju direktorja NK Rogaška se Bubek in njegovi nadrejeni ne zavedajo posledic svojih dejanj.

“Dokler si kot pes v pesjaku čakal, da te odpeljejo na sprehod do svojega avtomobila, da greš lahko domov, se je dogajalo marsikaj.”

Ivačič nadaljuje z zgoraj navedeno živalsko primerjavo in v naslednji sapi Bubku navrže, da je pokvaril nogometni praznik v Rogaški Slatini. “Najprej so zaradi tvoje odločitve ter svojega manjka kulture in bontona vodilni Olimpije izzvali incident na tribuni, kasneje so še razbijali v VIP-prostoru.”

Nato Ivačič sodniku očita, da je otrokom, ki so prišli gledat svoje vzornike na igrišču, ukradel veselje do nogometa, v gledalcih pa prebudil “vsa negativna čustva, ki jih lahko nogomet prinese”.

Za Ivačiča ni težava v tem, da Rogaška ni dobila točk. Težava pa je solzivec v očeh navijačev pred stadionom, razbita glava mladoletnega dekleta pri policijskem posredovanju, težava je, da otroci zaradi tebe ne verjamejo v pošten nogomet.” Nadalje ga obtoži, da ljudje v Sloveniji nogometa ne gledajo ravno zaradi sodnikov, češ da krojijo nogometno politiko v Sloveniji.

“Nogomet ste pripeljali na najnižjo točko v zadnjih dvanajstih letih, kar kažejo rezultati klubov in reprezentance. Da vas sodnikov ne želi nihče več gledati, pa dokazuje tudi obisk večnega derbija in drugih pomembnejših tekem v naši ligi. Še malo, pa bo na tekmi več sodnikov, kot je gledalcev,” jim očita. Nadaljuje, da bodo najbrž s takšno vzgojo sodnikov nadaljevali in se bodo še bolj izživljali nad igralci, trenerji in klubi. Morda pa se kljub temu zgodi kakšen preobrat in se bo kdo prilagodil vam in bo ta balkanski pridih rešil na balkanski način. In naj se potem ne čudi slovenska javnost, ko se bo kdo od sodnikov znašel v vlogi mladeničev s solzami v očeh ali v vlogi deklice z razbito glavo,” jim zažuga.

Po Ivačičevem prepričanju sodniki in NZS preprosto prosijo za takšen epilog, ga izzivajo in provocirajo. “Čeprav NZS tolerira in vzpodbuja nasilje, si športniki tega ne želimo, zato je edina rešitev, da takoj začnemo s čistkami na nogometni zvezi in v sodniški organizaciji,” dodaja.

Ob koncu jih poziva, naj raje kar odstopijo sami in s tem vrnejo vero in upanje v slovenski nogomet. “Vaša mesta pa naj zasedejo ljudje, ki bodo vsakemu lahko pogledali v oči, ljudje, ki bodo športne prireditve obiskovali brez varnostnikov, in ljudje, ki bodo tekme zapuščali s stiskom roke, ne pa s policijskim spremstvom,” zaključuje Nino Ivačič.

Športni direktor Olimpije Boromisa: naj raje poskrbijo, da bodo imele ekipe tukaj kolikor toliko normalne razmere za igro

Na kaotično dogajanje v Rogaški Slatini se je za Sportklub odzval tudi športni direktor Olimpije Goran Boromisa. Dejal je, da so se po zadetku Olimpije na tribuni pač veselili, okoli VIP tribune pa je bilo polno navijačev Rogaške, ki so jih obmetavali s plastenkami in pivskimi kozarci. “Še več, nekaj izmed njih je skočilo v VIP prostor in nas napadlo,” trdi Boromisa.

“Namesto, da po tekmi pošiljajo ljudi, ki me fotografirajo, ko s sinom zapuščava stadion in sedava v avto, naj poskrbijo za to, da bodo imele ekipe tukaj kolikor toliko normalne razmere za igro. Igrišče tokrat ni bilo niti pokošeno,” očita Slatinčanom.

Z očitki o stanju zelenice, ki “ni bila pripravljena za tekmo” se je oglasil tudi trener Olimpije, Portugalec Juao Henriques. Kot je dejal, je to slaba reklama za slovenski nogomet, saj je bilo nemogoče odigrati lepo in kvalitetno. “Ne vem, če nekdo to počne namerno, toda na koncu dneva nihče nima nič od tega, s tem lahko vsi samo izgubimo. Takšne površine so nevarne tudi za nogometaše same,” je dodal

Odzivi ljubiteljev nogometa: od podpore Ivačiču do očitkov: “sram te je lahko!”

Sodeč po odzivih na Facebooku večina predvsem navijačev in podpornikov slatinskega kluba Ivačiča v njegovi kritiki NZS in sodniške organizacije podpira.

“Ni kaj dodati. Bravo za pošteno in korektno napisano kakšna je situacija v slovenskem fuzbalu,” je zapisal Slatinčan Darko Guzej in požel 12 všečkov. “Čestitam za najboljši zapis, katerega bi morali prebrat vsi na NZS. Ekipi Rogaške pa veliko sreče in uspehov v tej borbi,” je odziv Mariborčana Rada Boroje z 28 všečki.

Drugače pa stvari vidi Luka Lorber iz Slovenske Bistrice “Nino Ivačič, sram te je lahko. Delate antireklamo slovenskemu nogometu,” zapiše v odgovoru slatinskemu direktorju.Pijani narod. Seljaki. Pol tribune 10 promilov v riti, brez osnov kulturnega obnašanja. Zalivanje družine športnega direktorja Olimpije s pivom. In to mladoletni otrok. Sramota … da ne govorim o igrišču in antinogometu, ki ga predstavlja Rogaška. Pa kdo bo to gledal. Mesarji.”

Lorber v zapisu s petimi veški še izpostavi, da je bilo to najslabša tekma, ki jo je kadarkoli gledal, in to ne zaradi Olimpije ali sodnikov, temveč zaradi “antinogometa Rogaške, pijancev na tribuni in slabega igrišča.”

Več o poteku tekme NK Rogaške in NK Olimpije, goloma v sodnikovem podaljšku ter videu sporne situacije v članku: Rogaška v 92. minuti zaradi dvomljivo dosojene enajstmetrovke ob točko (video), sledil pretep na tribuni