Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rdeče vremensko opozorilo tudi za naše kraje


Agencija Republike Slovenije za okolje je za jutrišnji dan izdala rdeče vremensko opozorilo za večino države, med drugim tudi za naše kraje.

Zapisali so, da o Sloveniji predvsem v drugem delu noči na petek ter v petek zjutraj pričakujejo zelo burne vremenske procese. Nad našimi kraji se bo močno okrepil jugozahodni veter, zajelo pa nas bo tudi intenzivno deževje z nalivi.

V pričakovanem močnem strženu jugozahodnega vetra bodo njegove hitrosti na višini 1500 m okoli 100 km/h (28 m/s), zaradi turbulence, ki jo povzroča orografija, pa lahko podobne največje hitrosti pričakujemo tudi ponekod po dolinah.

Dež se bo krepil že v prvem delu noči, a bo sprva še dokaj enakomeren. Verjetnost močnih nalivov se bo povečala predvsem v petkovem jutru. Skupaj lahko v dobrih 12 urah v hribovitem svetu pade od 60 do 140 l/m2, na bolj ravninskem vzhodu države pa večinoma od 20 do 50 l/m2.

Vremensko dogajanje se bo po njihovih napovedih v petek sredi dneva hitro umirilo in popoldne bo marsikje posijalo tudi sonce.