Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Tinskem ustvarjali otroci iz dvanajstih osnovnih šol


Nekateri učenci osnovnih šol so letošnji Teden otroka začeli z udeležitvijo na likovni delavnici.

Na Tinskem se je namreč pretekli ponedeljek pod okriljem Turističnega društva Tinsko že 13. leto zapored odvila Otroška likovna delavnica Tinsko. Vodi jo domačin, sicer akademski slikar, Janko Orač, ki ima v kraju svoj atelje.

Vir foto: TD Tinsko

Da je dogodek postal izjemno priljubljen med otroci, nakazuje vsako leto večje število prijavljenih osnovnih šol. Letos jih je sodelovalo že 12. Poleg matične osnovne šole v Šmarju pri jelšah so sodelovale še Podružnične osnovne šole Sveti Štefan, Zibika, Kristan Vrh in Šentvid. Pridružili so se jim učenci iz OŠ Podčetrtek, POŠ Pristava pri Mestinju, POŠ Loka pri Žusmu, OŠ Slivnica pri Celju in I. OŠ Rogaška Slatina, prvič pa so jih obiskali še učenci iz OŠ Rogatec in OŠ Lesično. Tako se je ob začetku tedna na Tinskem zabavalo in ustvarjalo skupaj 43 otrok.

Vir foto: TD Tinsko

Na pomoč je organizatorskemu društvu z nakupom likovne opreme priskočila tudi Občina Šmarje pri Jelšah. O vtisih iz dogodka pa je Klavdija Namurš iz TD Tinsko zapisala naslednje: “Kljub jutranji megli se je dan kmalu prevesil v čudovit sončen dan, ki je ponujal razglede, ki pobožajo dušo in srce. V hitrem tempu življenja in dogajanja okoli nas je bil to vsekakor dan, ko so lahko otroci preprosto uživali, se izražali in sklepali nova prijateljstva z vrstniki iz drugih šol.

Vir foto: TD Tinsko