Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi planinci iz Rogatca na taboru osvajali vrhove in tkali nove prijateljske vezi


Na začetku avgusta se je za mlade člane Planinskega društva “Sloga” Rogatec odvil večdnevni Tabor mladih planincev 2023 v zavetišču Slatna nad Ratečami.

Na taboru so se mladi planinci pod mentorstvom starejših članov odpravili na razne izlete po državi, kjer so se spoznavali z različnimi planinskimi veščinami in odkrivali razne naravne lepote Slovenije. Tabor je bil prav tako odlična priložnost za zabavo in sklepanje novih prijateljskih vezi.

Vir foto: FB/PD “Sloga” Rogatec

Planinci so se učili raznih novih stvari, se odpravili na Tamar, Malo Ponco in do Zelencev ter obiskali smučarske skakalnice v Planici. Na eden izmed večerov so ob tabornem ognju krstili nove udeležence, ki so tako uradno postali polnopravni člani planinske družine. Mlajši člani so se odpravili na stičišče treh držav, kjer so prehodili krog po Sloveniji, Avstriji in Italiji. Malo starejši so uspešno preplezali Malo Mojstrovko. V času tabora so njihova prijateljstva ovekovečil še s porokami, ki jih je blagoslovil “Župnik izpod Triglava”. Sodelujoče so obiskali tudi člani Gorske reševalne zveze Slovenije.

Vir foto: FB/PD “Sloga” Rogatec