Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostna otvoritev sanacije plazu za varnejše ceste na območju občine Podčetrtek


Prejšnji petek so kljub deževnemu dnevu v občini Podčetrtek slavnostno otvorili del ceste v Vonarju, kjer so sanirali plaz, ki je poškodoval omenjeni odsek ceste.

Kot nam je povedal župan občine Podčetrtek Peter Misja, se je lani oktobra na področju Vonarja, natančneje na cesti Sv. Ema – Vidovica, sprožil obsežen plaz. Občina je takoj po poškodbi ceste reagirala ter zavarovala cestišče in izvedla prvo delno sanacijo. Projektna dokumentacija za sanacijo plazu je bila nato urejena zelo hitro, iz občinskih virov pa so za obnovo zagotovili dobrih 70.000 evrov.

Obnovili so celotno brežino in sanirali plaz. Misja je ob tem dodal še: “Lahko rečem, da tako kot je to vedno pri nas, je bilo to zelo hitro rešeno. Potrebno je povedati tudi, da smo mi še par mesecev prej na tistem območju blizu sanirali še en plaz za sto tisoč evrov, ki pa je bil sofinanciran s strani države.

Pred kratkim pa so v občini slavnostno otvorili tudi enega izmed najobsežnejših projektov v zadnjih letih, novo čistilno napravo. Utrinke z otvoritve preverite tukaj.

S tem je v občini končan še en projekt sanacije plazov, kar bo omogočilo kvalitetnejše in varnejše javne ceste ne samo v centru, temveč po celotnem območju občine. S sanacijami plazov pa še zdaleč niso končani, saj je obsežno majsko deževje tudi po občini Podčetrtek povzročilo ogromno škode, sanacija katere bo po prvih ocenah stala več kot pol milijona evrov. Več o tem preberite tukaj.