Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

6. Afroditin tek v Rogaški Slatini 2023 (foto)


Danes dopoldne se je v Rogaški Slatini odvil eden najprepoznavnejših dogodkov na domači športni sceni –  6. Afroditin tek s Štajerskim valom. Čeprav je udeležence najprej pozdravil dež, pa jih ta ni pregnal.

Poleg tekačev na 5 in 10 km v moški in ženski konkurenci, so se udeleženci preizkusili tudi na promocijski progi 1 km skozi Rogaško Slatino, starejši so se družili na testni progi na 2 km, letos pa so organizatorji ponudili dve novosti – Afroditin pohod na Janino in Vozičkanje z Afrodito.

Pred tekom je potekalo ogrevanje za pohodnike in tekače na 1 km, kasneje je K. Simon FIT team dodobra ogrel tekače tras na 5 in 10 km, nato pa je šlo zares – malo pred deseto uro so prvi na progo stopili tekači na 10 km, kmalu zatem so jim sledili še tekači proge na 5 km.

Tekači so v jutranjih urah ob prevzemu štartnih številk poleg tekaške majice prejeli še sponzorska darilca.

Dogodek sta otvorila in trak prerezala soorganizatorja dogodka, mag. Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina in Danica Zorin Mijošek, ustanoviteljica in direktorica Kozmetike Afrodita. O njej smo pisali pred slabim letom, ko si je prislužila naziv častne občanke Občine Rogaška Slatina, Zorin Mijoškova pa zaseda tudi 3. mesto letošnje lestvice 50. najvplivnejših na Kozjanskem in Obsotelju.

Trak sta prerezala Danica Zorin Mijošek, ustanoviteljica in direktorica Kozmetike Afrodita in mag. Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina (foto: Kozjansko.info)

K dobremu vzdušju seveda leže odlična hrana – zanjo je poskrbela šmarska Gostilna Krpan, ki je tekače po prihodu na cilj pričakala z izbranimi dobrotami.

Zdravemu duhu v zdravem telesu sledi tudi župan Občine Rogaška Slatina, ki je soorganizatorka priljubljenega dogodka, mag. Branko Kidrič. Kot vedno, se je tudi letos udeležil tekaškega izziva in ob prihodu na cilj za Kozjansko.info dejal:

»Užitek je tekati tudi ob današnjem vremenu, saj so začetne dežne kaplje pravzaprav poskrbele za osvežitev. Posebna zahvala gre seveda organizatorjem dogodka, ki so zopet združili moči, Kozmetiki Afrodita, Štajerskem Valu, Javnemu zavodu za turizem in kulturo in Športni zvezi Rogaška Slatina, saj so dogodki kot je ta, kar Rogaška Slatina potrebuje.«

Ob 12. uri je sledila podelitev nagrad in pokalov zmagovalcem teka, ki jih je za najboljše 3 v moški in ženski kategoriji na 5 in 10 km izdelala Steklarna Rogaška.

Na stopničkah trase na 5 km so v moški konkurenci slavili Andrej Debelak, Jan Kramer in Dino Jutriša, med žensko konkurenco so slavile Iza Polanec, Nataša Stojnšek in Mateja Mazej. S tekom na 10 km pa so med žensko konkurenco pometle Natalija Mašera, Aleksandra Kunstek in Ines Sukič, med moškimi pa so stopničke zasedli Vito Kunstek, Gregor Duric in Martin Ocepek.

Vabljeni k ogledu fotogalerije.