Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Častna občanka Občine Rogaška Slatina je Danica Zorin Mijošek. Znani tudi drugi dobitniki občinskih priznanj in plaket za leto 2022


Občinski svet Občine Rogaška Slatina je na 34. redni seji potrdil predlog  predlog Komisije za vloge, pritožbe, nagrade in odlikovanja in odločil, da v letu 2022 podeli naziv Častna občanka Občine Rogaška Slatina Danici Zorin Mijošek.

Kot je bilo obrazloženo v predlogu za naziv častne občanke, ki so ga podali zaposleni v podjetju Kozmetika Afrodita, Danica Zorin Mijošek že od leta 1970 z odprtjem prvega kozmetičnega salona v Rogaški Slatini piše dolgoletno in uspešno podjetniško zgodbo. “Po končanem izobraževanju se je kot mlada kozmetičarka vrnila v Rogaško Slatino ter v samem zdraviliškem jedru Rogaške Slatine z očetovo pomočjo leta 1970 odprla prvi kozmetični salon. Otvoritev je deloma tudi splet srečnih naključij: velike ljubezni do kozmetike in njene močne želje, da uspe v poklicu, ki si ga je izbrala ter takratne skromne kozmetične ponudbe. Pet let kasneje je odprl vrata kozmetični salona Afrodita v Grand hotelu Donat, kjer je zaposlila pet kozmetičark.

Kmalu je zaradi skope ponudbe kozmetičnih izdelkov na trgu razvila prve izdelke za nego obraza, ki so se v 80-ih kot blagovna znamka Kozmetika Afrodita uvrstili na prodajne police trgovskih sistemov. V 90-jh je podjetje pod njenim vodstvom s strateškim preusmerjanjem na tuje trge postalo podjetje mednarodnih razsežnosti.

Novo tisočletje je zaradi pomanjkanja prostorskih zmogljivosti v laboratorijih, proizvodnji in skladišču pripeljalo do neizogibne gradnje večjih in modernih prostorov, pridobitev novega logističnega centra pa je bistveno skrajšala pripravo in odpremo blaga. Širitev podjetja je seveda odprla možnosti za številna nova delovna mesta, v regiji.

Danes podjetje zaposluje kar 170 ljudi različnih strok: kemijske, farmacevtske, strojne, ekonomske in kozmetične. Proizvaja okoli 700 različnih kozmetičnih izdelkov dveh blagovnih znamk: AFRODITA COSMETICS in AFRODITA PROFESSIONAL. Podjetje je mednarodno uspešno in prepoznavno, lahko rečemo, da je preko promocije izdelkov v svetu utrdilo tudi ugled in prepoznavnost občine Rogaška Slatina.

Ker je Kozmetika Afrodita močno vpeta v lokalno skupnost in omogoča zaposlitev kar 170 ljudem iz lokalne skupnosti, so s tem povezane tudi njihove družine. Zato ga. Danica Zorin Mijošek podpira tudi izobraževanje otrok zaposlenih v obliki štipendij, zagotavljanju delovne prakse in študentskega dela. Za otroke zaposlenih vsako leto organizira obdarovanje s prihodom Božička na sedežu podjetja.

S svojim dvainpetdesetletnim delovanjem je tesno vpeta v delovanje lokalne skupnosti, pa tudi širše. Tako poleg različnih vrst donacij kot glavni sponzor Kozmetika Afrodita nastopa na Afroditinem teku, ki poveže preko 1.500 sodelujočih in spodbuja gibanje, kot zdrav način življenja. V okviru teka so tako zbrali sredstva za nakup igral za otroke s posebnimi potrebami na osnovni šoli Rogaška Slatina ter telovadnih pripomočkov za dom starejših občanov v Rogaški Slatini. Lokalno kot pokrovitelji podpirajo Košarkarski klub Rogaška Slatina, vsakoletni Anin ples v Kristalni dvorani Grand hotela, itd..

Zaposleni so ji za njen trud, dobroto, nesebično pomoč in predvsem vztrajnost hvaležni, zato ji ob okroglem življenjskem jubileju izražajo zahvalo in jo predlagajo za prejem naziva častna občanka občine Rogaška Slatina,” je zapisano v predlogu.

Podeljena tudi občinska plaketa in priznanja občine

Na podlagi odločitve slatinskega občinskega sveta, bo v letu 2022 podeljena ena Plaketa občine, in sicer jo bo prejela JSKD Območna izpostava Rogaška Slatina, ki je vrata svoje Območne izpostave Rogaška Slatina odprl leta 1998. V tem letu je na območju delovalo 9 kulturnih društev. Danes je aktivno delujočih 20 kulturnih društev, ki se vključujejo v programsko piramido JSKD. Območna izpostava Rogaška Slatina zagotavlja strokovno in organizacijsko podporo ljubiteljski kulturni dejavnosti v dveh občinah: Rogaška Slatina in Rogatec.

V letu 2022 bosta dva posameznika in eno društvo prejeli Priznanje občine in sicer Betka Šeligo Plavčak, ki je že tretji mandat predsednica Območnega društva invalidov Zgornje Posotelje in ima danes že preko tisoč članov delovnih invalidov, Daniel Siter, mladi raziskovalec in doktorand na mednarodni univerzi Alma Mater Europaea — Fakulteti za humanistični študij, Institutum Studorum Humanitatis, ki je v novembru 2021 pri založbi mednarodne univerze Alma Mater Europaea Fakultete za humanistični študij (Institutum Studiorum Humanitatis) izdal prvo znanstveno monografijo o štiriletni nacistični okupaciji zdraviliške občine Rogaška Slatina in lokalni okupatorjevi oblasti v vojnih letih 1941—1945 ter Društvo Sožitje Obsotelje in Kozjansko, ki deluje na področju pomoči osebam z motnjami v duševnem razvoju in je samostojna, nestrankarska, nepridobitna in prostovoljna organizacija s socialno-človekoljubnimi cilji in organizacija za napredek skupne in posamične skrbi za osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove starše in člane družin, spremljevalce in podpornike. Na našem območju delujejo pod okriljem Zveze Sožitje od leta 2008.

Priznanja bodo dobitnikom izročena na slavnostni seji ob občinskem prazniku, 22. julija 2022 ob 17.00 uri v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Na tej povezavi lahko vpogledate podatke o dobitnikih priznanj občine v preteklih letih.

vir foto: Ladies In