Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učiteljica z OŠ Bistrica ob Sotli med finalisti akcije za učitelja leta


Med petimi finalisti letošnjo akcije iniciative Učitelj sem! Učiteljica sem!, kjer izbirajo učitelja leta, se je znašla tudi Vanja Kolar Ivačič z Osnovne šole Bistrica ob Sotli.

O svojem poklicnem udejstvovanju je Kolar Ivačič dejala: “Biti učiteljica je zame dar biti z največjim zakladom človeštva, z otroki. Jih s spoštovanjem in zaupanjem spoznavati, opogumljati in voditi k napredku in dosežkom, ki jih zmorejo.”

Podrobneje o njenem delu v prispevku na Učitelj sem, kjer so med drugim zapisali: Znotraj svoje učilnice zagotavlja sproščeno in podporno učno okolje, osvetljuje cilje ter osmišlja znanje in razvoj spretnosti. Motivira. Vzpodbuja. Usmerja. Predvsem pa v vsakem učencu išče priložnost

Glasovanje za učitelja ali učiteljico leta 2023 je sestavljeno iz treh delov in se bo predvidoma pričelo 24. aprila 2023.

Prvi del predstavlja glas strokovne komisije.

Drugi del predstavlja glasovanje javnosti. Glasovanje bo objavljeno na spletni strani amcham.si, uciteljsem.si in na AmCham družbenih omrežjih ter v reviji Ona, časopisu Delo in na spletni strani Onaplus. Glasovanja bodo potekala ločeno, na koncu pa bodo glasove združili.

Tretji del glasovanja predstavljajo medsebojne ocene učiteljev, ki sodelujejo v iniciativi Učitelj sem! Učiteljica sem!.

Akcijo organizira AmCham Slovenija, torej ameriška gospodarska zbornica, vse skupaj pa je del širše akcije, kjer izberejo naj učitelja sveta.