Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V SB Celje so pripravljeni na morebitno stavko v sredo


Zdravniki in zobozdravniki za sredo napovedujejo stavko, ki bo trajala do preklica. V Splošni bolnišnici Celje so v primeru, da bo do stavke tudi prišlo, že pripravili vse potrebne prilagoditve, da bo delo za zakonsko opredeljene primere potekalo nemoteno.

Kot so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje so ob napovedi stavke pripravili vse potrebno za prilagojeno organizacijo dela v času napovedane stavke zdravnikov in zobozdravnikov, ki naj bi se začela v sredo, 19. oktobra 2022 ob 7. uri in trajala do preklica. V času stavke bo v bolnišnici najprej zagotovljeno delo na urgentnih deloviščih in deloviščih, kjer se izvajajo dejavnosti na področjih, ki so zakonsko opredeljena (otroci do 18. leta starosti ter pacienti starejši od 65 let, infekcije, poškodbe, kronične bolezni,…), nato bo delo organizirano na ostalih deloviščih, sporočajo iz celjske bolnišnice.

“Pacientom med 18. in 65. letom starosti, katerih zdravstvena storitev se lahko za krajši čas odloži, smo začeli v petek pošiljati odpovedi terminov. Tisti, ki so nam ob naročanju na zdravstveno storitev zaupali številko svojega mobilnega telefona, bodo prejeli tudi SMS sporočilo o odpovedi termina. Pacienti, ki odpovedi termina ne bodo prejeli, bodo kljub stavki zdravnikov in zobozdravnikov lahko opravili zdravstveno storitev.  

Ker obstaja možnost, da bo stavka v prihodnjih dneh odpovedana, prestavljena ali zamrznjena, vse paciente prosimo, da spremljajo sredstva javnega obveščanja. Če bo stavka odpovedana oz. ko bo prekinjena, bo bolnišnica prvi naslednji dan po odpovedi spet normalno delovala. V tem primeru odpovedi terminov ne veljajo več, in pacienti bodo zdravstveno storitev lahko opravili v napovedanem terminu,” pojasnjujejo v SB Celje.

Dodajajo še, da bodo vse informacije, povezane tudi z delovanjem bolnišnice v času stavke, bodo objavljali na spletni in Facebook strani bolnišnice. Tam bo v primeru prekinitve stavke takoj objavljena tudi informacija, od kdaj bolnišnica ponovno normalno deluje. “Vsem pacientom, ki zaradi stavke ne bodo mogli opraviti zdravstvene storitve se za odpoved termina in s tem povezane nevšečnosti iskreno opravičujemo. Nov termin obravnave jim bomo sporočili po zaključku stavke, ko bomo zagotovili prednostne termine za odpovedane obravnave,” so še zapisali v sporočilu za javnost.