Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška Slatina znova med top 100 najbolj trajnostnimi destinacijami na svetu


Ob svetovnem dnevu turizma je Rogaška Slatina ponovno uvrščena med sto najbolj trajnostnih destinacij na svetu, ki jih vsako leto razglasi globalna neprofitna organizacija Green Destinations. Letos so še posebej izpostavili na novo zgrajena nadhod Sonce ter parkirišče P+R, ki sta bila namenu uradno predana pred dobrim tednom dni.

Destinacija Rogaška Slatina se je znova znašla na prestižni lestvici najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Na njo jo je uvrstila globalna neprofitna organizacija Green Destinations. V obrazložitvi na svoji spletni strani so tako za Rogaško Slatino še posebej izpostavili na novo zgrajena nadhod Sonce ter parkirišče P+R, zraven katerih se bo kmalu v zrak dvignil še razgledni stolp Kristal. Ob tem so zapisali, da je Rogaška Slatina mesto zdravja, lepote in doživetij. Njegov glavni element je mineralna voda Donat ter bogata naravna in kulturna tradicija. Ob Rogaški Slatini so se v najboljših 100 destinacij iz Slovenije uvrstile še Jeruzalem, Ljubljana, Maribor, Miren Kras, Rogla-Pohorje ter Vipava. To pa ni prvič, da se je kraj uvrstil na ta seznam, saj je naziv v zadnjih letih prejel že večkrat. Med 100 najbolj trajnostnimi destinacijami sta se v preteklosti že znašla tudi Šentjur in Podčetrtek.

“Letošnji svetovni dan turzima je namenjen razmisleku o tem, kako ravnamo s turizmom in v njem. Cilj je trajnostni in bolj vključujoč turizem. Trajnostna mobilnost je eden izmed stebrov trajnostnega razvoja, ki se potrjuje kot prava vizija razvoja. Preverjanje trajnosti je prvi korak tekmovanja top 100. To zagotavlja da sodelujoče destinacije upoštevajo trajnice trajnostnega turizma in šele ko dosežejo najmanj 60 % izpolnjevanje vseh meril so lahko povabljene k sodelovanju. Ponosni smo, da je naša zelena destinacija del Zelene sheme slovenskega turizma in da smo s ponovnim ocenjevanjem dokazali kakovosten razvoj trajnostne destinacije,” so ob prejemu prestižnega priznanja dejali na Občini Rogaška Slatina.