Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pišek – Vitli Krpan letošnja zlata gazela


Včeraj so bile v Ljubljani podeljene letošnje gazele za najhitreje rastoča podjetja. Zlata gazela 2022 je postalo šmarsko podjetje Pišek – Vitli Krpan, ki je pred tem postala tudi regijska gazela.

Slovenska gazela je izbor najboljših najhitreje rastočih podjetij, ki poteka od leta 2001.

Časopisna družba Dnevnik je na včerajšnji prireditvi Slovenska gazela v Cankarjevem domu razglasila najboljša slovenska hitrorastoča podjetja.

Zlata gazela 2022 je postalo podjetje Pišek – Vitli Krpan, ki ga vodi direktor Franc Pišek. Srebrna gazela 2022 je šla v roke podjetju Etrel pod vodstvom direktorja Miha Levstka. Podjetje Status, ki ga vodita direktor Marko Čulig in prokuristka Ana Čulig, pa je prejelo bronasto gazelo 2022.

Šmarsko podjetje je tako lansko srebro obarvalo v zlato. “Priznanje zlata gazela Slovenije 2022 je v 45. letu podjetja najlepše možno priznanje. Priznanje za pogum, vztrajnost in prispevek na področju gospodarstva, ki ima trajen pomen za razvoj in ugled kraja Šmarje pri Jelšah doma in v tujini. Visokotehnološko podjetje je v vseh teh letih ostalo zavezano kakovosti, skrbno negovalo in razvijalo blagovno znamko KRPAN, ki je danes eno najbolj svetovno prepoznanih imen v panogi gozdarske mehanizacije,” so ob prejetju nagrade zapisali v šmarski gazeli.

Dokazali, da je z ‘gazeljo miselnostjo’ mogoče uspeti tudi v manj ugodnih okoljih

Metodološka komisija je v obrazložitvi izbora prejemnika priznanja Gazela savinjsko-zasavske regije 2022 zapisala, da podjetje Pišek – Vitli Krpan že vrsto let dosega odlične rezultate. Na odru izbora Gazela so prvič stali leta 2008 in leta 2021 osvojili priznanje srebrna gazela Slovenije.

Za področje občin Rogatec, Rogaška Slatina, Kozje, Šentjur in Šmarje pri Jelšah so svetla podjetniška zvezda in pomemben zaposlovalec. S stalnim razvojem dokazujejo, da je z ‘gazeljo miselnostjo’ tudi v manj ugodnih okoljih mogoče dosegati uspehe, ki so pomembni za vso Slovenijo. Odgovornost za ljudi,  delovna mesta in ustvarjanje dovolj visoke dodane vrednosti za dostojanstveno življenje razumejo kot svojo družbeno odgovornost.

V zadnjih šestih letih so ustvarili preko 100 novih delovnih mest, danes pa v podjetju dela 290 redno zaposlenih sodelavcev. Ustvarjajo razvojne priložnosti, zato se tudi v prihodnjih letih nadejajo odpiranja novih delovnih mest.

Človeški kapital v Krpanovi inovativni kulturi ustvarja novo vrednost
Paradni izdelek podjetja je gozdarski vitel. Krpan je v močni svetovni konkurenci eno najbolj prepoznavnih podjetij oziroma blagovnih znamk v dejavnosti gozdarske mehanizacije. Podjetje je lani zabeležilo eno izmed najboljših poslovnih let, v prihodnje pa se bo še širilo. Aprila letos je namreč Občinski svet Občine Šmarje pri Jelšah sprejel spremembe občinskega prostorskega načrta, s čimer je temu šmarskemu podjetju omogočil širjenje obrata na obstoječi lokacijiCelotni prihodki podjetja so lani zrasli za dobrih 10 mio evrov oz. okoli 30 % in so znašali 44,7 mio evrov. Tudi čisti dobiček podjetja se je povečal za dober milijon evrov oz. okoli 17 % in se je ustavil pri okoli 7,2 mio evrih.Lani so zaposlovali 243 ljudi kar je 21 več kot leta 2020. Kolektiv se v letu 2021 ponaša z zavidljivo ustvarjeno dodano vrednostjo: ta presega 72.000 evrov na zaposlenega. Nadpovprečni rezultati so plod inovativnosti, vlaganja v intelektualno lastnino in robotizacijo. V podjetju razumejo vrednost človeškega kapitala, z njim ne ravnajo kot z resursom, ki ga trošiš. Človeški kapital se v Krpanovi inovativni organizacijski kulturi plemeniti  ter podjetno ustvarja novo vrednost.