Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podjetje Pišek – Vitli Krpan se bo širilo


Občinski svet Občine Šmarje pri Jelšah je na zadnji redni seji sprejel spremembe občinskega prostorskega načrta, s čimer je šmarskemu podjetju Pišek – Vitli Krpan d.o.o. omogočil širjenje obrata na obstoječi lokaciji.

Občinski svetniki Občine Šmarje pri Jelšah so na zadnji seji potrdili spremembo občinskega prostorskega načrta, ki omogoča šmarskemu podjetju Pišek – Vitli Krpan d.o.o. širitev proizvodnih obratov na trenutni lokaciji podjetja, ki je razvojno naravnano in ima tudi velik pomen za zaposlovanje v lokalnem okolju. Gre za spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč ob podjetju, ki pa bodo nadomeščena s spremembo namembnosti nekaterih še nezazidanih stavbnih zemljišč nazaj v kmetijska.

Kot so nam glede sprejete spremembe in prihodnjih načrtov pojasnili v šmarskem podjetju Pišek – Vitli Krpan, je Občinski svet Občine Šmarje pri Jelšah je potrdil spremembo OPN v namene širjenje proizvodnega obrata na njihovi trenutni lokaciji. “Sprememba se nanaša predvsem na zemljišče, kjer se predvideva gradnja montažno-skladiščne hale z novim Feel KRPAN centrom. Podjetje bo po tej spremembi zagotovilo nadomestna kmetijska zemljišča z rekultivacijo drugih zemljišč, tako da se površina kmetijskih zemljišče na tem območju ne bo zmanjšala,” so pojasnili.

Pišek – Vitli Krpan d.o.o. v zadnjih letih konstantno ustvarja med 28 in 35 mio evri celotnih prihodkov. Leta 2020 so ustvarili tudi dobrih 6 mio evrov čistega dobička. Podjetje zaposluje okoli 230 ljudi. Podjetje je lani prejelo srebrno Slovensko gazelo 2021. Franc Pišek, direktor in lastnik podjetja, je postal tudi najvplivnejši posameznik Kozjanskega in Obsotelja za leto 2021.

B.S.