Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Peter Misja namesto v pokoj, v vnovično kandidaturo za župana Podčetrtka


Peter Misja je tudi uradno potrdil, da bo znova kandidiral za župana občine Podčetrtek, katero vodi že od leta 2005, ko je zmagal na nadomestnih županskih volitvah. V nov mandat se podaja s podporo širokega kroga ljudi, na mizi pa je mnogo načrtov, ki jih namerava uresničiti.

Peter Misja, dolgoletni župan Podčetrtka, je v torek začel z zbiranjem podpisov podpore za kandidaturo in jih, kot nam je povedal, v nekaj urah zbral nekajkrat več, kot jih je potrebno. Sicer pa vnovična kandidatura Misje ni bila tako gotova, kot se je morda vseskozi zdelo. “Ko sem zaključil z delom na Slovenskih železnicah, sem tudi izpolnil pogoje za upokojitev. Prepričan sem bil, da se bom po izteku tokratnega mandata upokojil, vendar, ker je v Podčetrtku v teku ali načrtovanju veliko pomembnih projektov, sem ponudil svojo kandidaturo,” je dejal Misja. K takšni odločitvi ga je prepričala tudi izkazana močna podpora tako posameznikov kot organizacij iz občine in izven nje, ki si želijo z njim nadaljevati izjemno uspešno sodelovanje in delo.

Občino Podčetrtek bo tudi v naslednjem mandatu delala velike razvojne korake

V občini Podčetrtek se je v preteklosti že izvedlo mnogo pomembnih projektov, mnogo pa jih je bodisi v teku bodisi se bodo izvedli v prihajajočem mandatu. Pri tem Misja poudarja, da ne gre samo za Grad Podčetrtek, TRC Vonarje, Center za promocijo podjetništva in čistilno napravo Podčetrtek.

Če namreč zgolj na hitro preletimo proračun občine, vidimo, da bo Podčetrtek v naslednjih letih, tudi na ostalih področjih, delal velike razvojne korake. Peter Misja ob tem izpostavi, da ravno sedaj zaključujejo kolesarske steze po občini, in postajajo edina občina v Sloveniji, ki je svoj del načrtovane kolesarske mreže že zaključila. “Tako smo že začeli razmišljati, da bomo dodatno zgradili še kolesarsko stezo proti Slivniškemu jezeru,” je razkril in dodal, da je projektov tudi sicer ogromno, od novega trgovskega centra, dodatnih bazenskih kapacitet, novega stadiona v Podčetrtku, širjenja kanalizacijskega omrežja, itd..

“So pa seveda med prednostnimi projekti tudi Grad Podčetrtek, za katerega smo že prejeli dobrih 1,6 milijona evrov. S tem seveda obnova gradu še ne bo končana, bo pa v roku leta ali dveh normalno zaživel. Prav tako sem prepričan, da bo kmalu realiziran tudi Center za promocijo Podjetništva, saj je že sedaj v teku nekaj infrastrukturnih projektov vezanih nanj. Kar pa se tiče Turističnega centra Vonarje, pa je tik pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja. Če bodo evropski razpisi tekli normalno, bodo v naslednjem mandatu narejene vsaj tiste osnovne stvari,” je povedal Misja in dejal, da imajo v Podčetrtku to srečo, da se je v preteklosti v občini naredilo res izjemno veliko, zaradi česar spadajo med občine z najbolj urejeno infrastrukturo. “Med drugim so osvetljeni vsi pločniki v občini, dokončane vse načrtovane kolesarske steze, kar pa je še najbolj pomembno je to, da imamo nove šole in vrtce, ter da občina skoraj ni zadolžena,” je sklenil.

Na zadnjih štirih županskih volitvah Peter Misja ni imel protikandidata, ali se mu bo kdo zoperstavil 20. novembra letos, pa zaenkrat še ni znano. Sicer pa tudi v primeru, da Peter Misja ne bi bil župan, mu izzivov prav gotovo ne bi zmanjkalo. Poleg funkcij, ki jih že opravlja, naj bi si ga namreč znova želeli na vrhu Turistične zveze Slovenije, prav tako si ga še naprej želijo v Skupnosti občin Slovenije, kjer že sedaj opravlja vodilne funkcije. Izzivov torej še za vsaj nekaj mandatov.

B.S.