Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti iz Kozjanskega in Obsotelja dosegli izjemne rezultate na 3. pokalni tekmi Slovenije


V soboto 8.10.2022, je v Šenčurju pri Kranju potekala zadnja, 3. pokalna tekma Slovenije. Udeležili so se je tudi karateisti Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Kar devet članska zasedba je osvojila pet medalj, od tega dve zlati, eno srebrno in tri bronaste. Na tekmovanju pa sta blestela tudi šmarska karateista, več o tem si preberite tukaj.

Prvi so stopili na tatami kadeti in mlajši kadeti. Pri mlajših kadetih sta nastopila Filip Lotrič in Tilen Prah. Filip je zasedel nehvaležno 5. mesto, Tilen pa sedmo. V kategoriji kadeti sta nastopila Luka Bele in Grega Zbil. Grega je osvojil peto mesto, Luka pa po izvedenih katah na koncu osvojil osmoljeno 3. mesto, a si po skupnem seštevku vseh treh pokalnih tekem kljub temu priboril naslov pokalni zmagovalec v kategoriji kata kadeti. Nato je ekipa mlajših kadetov v sestavi Filipa, Tilna in Leona Sodina potrdila svoj primat in zmagala. Dečki iz Sotle so zopet dokazali, da so bili prava izbira na preteklem balkanskem prvenstvu kot najboljša kata ekipa v Sloveniji v tej kategoriji. Tudi oni so postali ekipni pokalni zmagovalci v katah mlajših kadetov.

Člani so medalje osvojili tudi v borbah. V kategoriji mlajše kadetinje si je Lea Bele priborila finale in na koncu osvojila odlično 2. mesto, Ana Bele pa je pristala na petem mestu. V kategoriji dečki -35 kg je Andraž Lotrič ponovno osvojil nehvaležno 5. mesto. Leon je v kategoriji mlajši kadeti -40 kg potrdil vlogo favorita in premagal vso konkurenco. Leon je tako pristal na odličnem drugem mestu v skupnem seštevku za pokalnega zmagovalca. Sestra Lara Sodin je v kategoriji mladink -53 kg osvojila medaljo za 3. mesto. Še zadnji, ki je nastopal v borbah, je bil Luka Bele v kategoriji kadeti +70kg, kjer je prišel v finale in osvojil drugo mesto ter tako osvojil že drugi laskavi naslov pokalni zmagovalec. Ekipo sta vodila Dani Lotrič in Luka Bele, ki sta z vso svojo pozitivno energijo motivirala in stimulirana tekmovalce.