Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateista Tajda in Tadej na tekmi v Šenčurju potrdila naslov pokalnih prvakov 2022


V soboto 8.10.2022 je v Šenčurju potekalo 3. in hkrati zadnje Državno pokalno tekmovanje Karate zveze Slovenije. Tekmovalo je 376 najboljših slovenskih karateistov iz 52 slovenskih klubov. Tekma je v seštevku 1. in 2. pokalne tekme, ki sta v aprilu in maju potekali v Črnomlju ter Slovenskih Konjicah, štela za naziv Pokalni zmagovalec KZS 2022.

Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar sta v ekipi Karate kluba Seki iz Slovenskih Konjic na tekmi nastopila v petih kategorijah in dosegla identičen rezultat, kot že na prvih dveh pokalnih tekmah, kar je po eni strani veliko naključje, po drugi strani pa bolje skorajda ne gre.

Tajda je v kategoriji kata mlajše kadetinje imela 5 nastopov. Suvereno se je prebijala iz kroga v krog, premagala dve Mariborčanki, Velenjčanko in Ljubljančanko. V finalu se je pomerila z odlično tekmovalko iz Črnomlja. Tajdi je z energično ter tehnično odlično izvedeno kato ‘Gojushiho dai’ osvojila 1. mesto z rezultatom 5:0. S to zmago je postala pokalna zmagovalka v katah za leto 2022. Tadej je v svoji boljši karate disciplini kata malčki, v kateri je tudi aktualni Balkanski prvak, rutinirano premagoval nasprotnike iz Velenja, Mirne Peči ter iz Maribora. Vse dvoboje je dobil z rezultatom 5:0 in postal pokalni zmagovalec v katah 2022.

Tajda je bila skupaj z Andjelo in Ilmo zlata tudi z ekipo kata mlajše kadetinje. Premagale so ekipe iz Ljutomera in iz Velenja. S tem je Tajda osvojila že svoj tretji ekipni naslov za leto 2022: po Balkanskem in Državnem naslovu je postala tudi ekipna pokalna zmagovalka. Tudi Tadej je tekmoval v ekipi kata dečki, skupaj z Aleksom in Kenanom. Uspeli so premagati Brežičane, ne pa tudi Velenjčanov in so osvojili 3. mesto.

Tadej si je nadel tudi borbaško zaščitno opremo

Ko so se zaključili kataški nastopi si je Tadej zamenjal kimono in namestil borbaško zaščitno opremo. Šel je v boj po še eno zmago in morebitni pokalni naslov. V kategoriji kumite malčki -35 kg mu je žreb v četrtfinalu dodelil najtežji oreh, odličnega tekmovalca iz Kopra. In tako je tudi potekal dvoboj, saj je pol minute pred koncem Koprčan z nožnim udarcem v glavo povedel s 3:0. Ampak Tadej se ni dal zmesti, malo je zamenjal taktiko in s hitrimi, dobro merjenimi udarci v telo, iskal priložnosti za točke. In prednost je kopnela do trenutka, ko je Tadej 3 sekunde pred koncem povedel in zmagal s 4:3. Navdušen in poln energije po prvi zmagi je Tadej nastopa v polfinalu in v finalu odločno dobil brez izgubljenih točk, obakrat z rezultatom 4:0.

Tadej je tako postal pokalni zmagovalec v katah in v borbah za leto 2022, kar letos ni uspelo nobenemu drugemu slovenskemu karateistu oz. karateistki. Karate klub Seki je na lestvici vseh 52 klubov s 14 zlatimi medaljami, 3 srebrnimi in 8 bronastimi zasedel skupno 1. mesto.

Toni Mavsar