Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju se bo gradila nova poslovna cona


Občinski svet Občine Šentjur bo v sredo na občinski seji občinskega sveta v prvem branju obravnaval vzpostavitev nove Poslovne cone Hotunje v Šentjurju. V PC Hotunje je predvidena gradnja šestih poslovno-gospodarskih ali trgovskih stavb.

Občina Šentjur je na podlagi izkazanih potreb individualnih vlagateljev in potencialnih investitorjev po poslovnih površinah pristopila k izdelavi Občinskega podrobnega prostorskega načrta za vzpostavitev Poslovne cone Hotunje.

Gre za območje severnega dela naselja Hotunje, ki se nahaja znotraj urbanističnega načrta Ponikva. Območje je s severne in zahodne strani obkroženo s kmetijskimi zemljišči, na južni strani meji na obstoječo stanovanjsko gradnjo in centralne dejavnosti, z vzhodne strani pa je omejeno z glavno železniško progo Zidani Most – Pragersko. Nova Poslovna cona Hotunje se bo razprostirala na približno 3 hektarih.

Kot je razvidno iz predloga, bo območje prvenstveno namenjeno programom poslovno-proizvodnih dejavnosti, gradbeništvu, trgovini, trgovini motornih vozil in popravilu motornih vozil in skladiščenju. Poleg navedenih dejavnosti so dopustne tudi dopolnilne dejavnosti gostinstva brez nastanitev in dejavnosti članskih organizacij.

V PC Hotunje šest stavb

Na območju PC Hotunje se načrtuje gradnja 6 poslovno-gospodarskih ali trgovskih stavb, pri čemer je možno tudi, da se bodo posamezne funkcionalne enote oz. parcele združile. Na območju je predvidena tudi nova prometna navezava z regionalne ceste z juga ter navezava na obstoječo cesto ob železnici na vzhodu.

Ob cesti z juga je predviden pločnik, medtem naj bi bil kolesarski pas voden ob vozišču pri železnici, kar omogoča navezavo na morebitno kasnejšo daljinsko kolesarsko pot. Obstoječi priključek lokalne ceste Razbor – Hotunje na regionalno cesto Dole-Ponikva-Loče se naj bi zaradi bližine železniškega prehoda (križišče regionalne ceste z dvotirno železniško progo Zidani Most – Šentilj – državna meja) ukinil. Opuščena lokalna cesta bi se nato namenila kolesarski stezi in hodniku za pešce. Zaradi načrtovanih ureditev bo zato potrebna tudi prestavitev poteka melioracijskih jarkov ob rob območja urejanja ter izvesti nove propuste v odvodni jarek, ki poteka vzdolž železniške proge.

Če bo predlog OPPN s strani občinskega sveta sprejet, bo to pomenilo pravno in strokovno podlago za nadaljnjo pripravo projektnih dokumentacij tako za izvedbo komunalne opreme kot tudi za realizacijo gradnje poslovnih objektov. “Načrtovana gradnja poslovne cone predstavlja pomemben korak k zadovoljevanju potreb po poslovnih kapacitetah tudi izven širšega območja mesta Šentjur, s čim se zasleduje načelo enakomernega razvoja celotne občine,” so zapisali na šentjurski občini.