Na prireditvi ob prazniku občine Šentjur podeljena občinska priznanja ter Ipavčeva plaketa (foto, video)

24. 9. 2022 10:05

Na četrtkov večer se je v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju odvila prireditev ob prazniku občine Šentjur. Prireditve se je poleg župana udeležil tudi župan bratske občine Požega iz Srbije, Đorđe Nikitović. Na dogodku so bila podeljena razna priznanja.

Prireditev se je začela s kratkim filmom, v katerem so bili predstavljeni projekti, ki jih je realizirala občina. Med temi so kilometri prenovljenih cest, prenovljena in posodobljena izobraževalna infrastruktura, preureditev industrijske cone Šentjur jug 3, izgradnja novega krožišča v centru Šentjurja ter še mnogi drugi projekti. Ob koncu filma so bili prikazani nekateri še prihajajoči projekti, ki so načrtovani do leta 2030. Med temi so izgradnja novega intervencijskega centra, gasilskega doma ter nov mestni park v središču Šentjurja.

Prireditev ob prazniku občine je bila tudi tokrat odlična priložnost za podelitev priznanj vsem, ki so se s svojim delom izkazali, ter na razne načine prispevali k razvoju občine Šentjur ali pa kako drugače izstopali iz povprečja. Najprej so bila podeljena priznanja osnovnošolcem, katere so zaradi nadpovprečnega dela, odličnih ocen ter dobrih odnosov predlagale osnovne šole. Priznanja so prejeli Larisa Mastnak iz OŠ Slivnica pri Celju, Daša Lenko iz OŠ Dramlje, Gaja Gračnar iz OŠ Planina pri Sevnici, Zala Plevnik iz OŠ Hruševec Šentjur, Ula Zabukovšek iz OŠ Ponikva ter Maj Senger iz OŠ Franja Malgaja Šentjur. Priznanje je prejela tudi nekdanja učenka glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, Julija Kalan.

Priznanja dobili še drugi uspešni posamezniki, podeljena tudi Ipavčeva plaketa

Nato so bila podeljena pisna priznanja občine, ki so jih prejeli Jurij Gunzek, sicer profesor na ŠC Šentjur ter uredniški odbor knjige “Še zgodb!”. Knjiga je zbirka petdesetih biografij o znanih osebah, ki so bile rojene ali delovale v Šentjurju in okolici. Pisno priznanje so dobili še člani PGD Ponikva ob 100. obletnici delovanja društva. Prav tako je bilo podeljeno županovo priznanje, ki ga je letos prejelo podjetje AHAC d.o.o., saj praznujejo trideseto obletnico delovanja.

Po podelitvi občinskih priznanj, pa je napočil čas še za Ipavčevo plaketo, ki jo je letos prejel Jurij Malovrh. Jurij je trenutno mestni viničar pri Ipavčevi hiši, pred upokojitvijo pa je bil župan, tri mandate je bil poslanec v državnem zboru, bil je ključen akter v rešitvi Železarne Štore pred propadom ter še mnogo več. Kot na vsaki prireditvi, je bilo tudi tokrat poskrbljeno za glasbeno popestritev. Tokrat je na oder stopil kvintet Vintgar. Po koncu uradnega dela prireditve je prisotne v avli Ipavčevega kulturnega centra čakala pogostitev.

Vabljeni k ogledu fotografij in videa iz dogodka:

 

D. K.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X