Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S koncertom vokalne skupine Pegazove muze v Rogaški Slatini zaključen letošnji Anin festival (foto, video)


Minulo nedeljo se je ob Paviljonu Tempel v Rogaški Slatini zgodilo še zadnje dejanje letošnjega Aninega festivala. Zaključek festivala je bil tokrat v znamenju nastopa vokalne skupine iz Rogaške Slatine Pegazove muze.

Prisotni so lahko prisluhnili tako brezčasnim slovenskim pesmim, prav tako pa so Pegazove muze zapele mnoge znane angleške pesmi. Vstop je bil brezplačen, v publiki pa je bilo mogoče opaziti obiskovalce vseh starosti. Koncerta se je udeležilo tudi nekaj tujih turistov, zato je bil program izveden tako v slovenskem jeziku kot v angleščini.

Pegazove muze so ženska vokalna skupina, ki s svojimi glasbeno-scenskimi projekti nastopa že od leta 2005. Vlogo umetniške vodje je do leta 2015 imela prof. Mihaela Pihler, od takrat naprej pa skupino vodi Kaja Bicskey, ki prihaja iz glasbene družine in je vsestransko nadarjena glasbena umetnica. Bicskey igra veliko različnih instrumentov, rada piše priredbe in je umetniška vodja tudi Big banda Šmarje pri Jelšah.

V sklopu Aninega festivala letos mnogo dogodkov

S koncertom Pegazovih muz se je letošnja izvedba Aninega festivala, v sklopu katerega se je odvilo še mnogo drugih dogodkov, zaključila. Prvi dogodek festivala se je odvil že v začetku junija, ko so v Kulturnem centru Rogaška Slatina nastopili Big band RTV Slovenija, Oto Pestner ter Nina Strnad. Sledili so koncerti mnogih drugih pevcev in glasbenikov, kot so Amaya, Mascara, Ana Ferme, Il Divji in drugi. V sklopu festivala se je prav tako odvil prestižen Anin ples, skozi celoten čas festivala pa so se zvrstili še drugi dogodki, kot sta poletni kino ter pester repertoar predstav za otroke.

Oglejte si video ter fotografije z nedeljskega koncerta:

 

D. K.