Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev Aninega festivala 2022 zaznamoval neljubi dogodek (foto, video)


V Rogaški Slatini se je včeraj, z otvoritvenim koncertom Big Banda RTV Slovenija pod dirigentsko paličico Lojzeta Krajnčana skupaj s solistoma legendarnim Otom Pestnerjem in Nino Strnad, uradno pričel Anin festival 2022. Program je povezovala Bernarda Žarn, dolgoletna ustvarjalka razvedrilnega programa na RTV Slovenija.

Koncertna dvorana je bila razprodana, zbrana množica pa je kipela od navdušenja. Žal pa je zaključek koncerta minil v pretresljivem dogajanju, saj se je na odru zgrudil legendarni Oto Pestner. Glede na informacije po dogodku, naj bi Oto Pestner na odru doživel srčni zastoj, hitri reakciji prisotnih ter takojšnjemu začetku izvajanja temeljnih postopkov oživljanja, pa je občinstvo, ki je takoj po omenjenem dogodku moralo zapustiti dvorano, doživelo olajšanje z vestjo, da je bilo oživljanje Ota Pestnerja uspešno.

Oto Pestner in Nina Strnad sta na otvoritvenem koncertu, prepevala mnoge slovenske popevke, Oto je med jazzovskimi uspešnicami prepeval svoje uspešnice; »Vrača se pomlad«, »Vse je lepše, ker te ljubim«, »Ciganska kri« in druge.

Nina Strnad je s svojim stasom in glasom zbrane očarala s popevko »Nad mestom se dani«, »Na krilih hrepenenja«, »S teboj« in ostalimi brezčasnimi uspešnicami. Za konec sta skupaj odpela »Poletna noč« Marjane Deržaj iz leta 1964.

Ob koncu koncerta se je Pestner zgrudil

Uro in pol dolg koncert, energija na odru in vzdušje v dvorani, so za zbrane ustavili čas. Sledil je šok v dvorani. Ob bučnem aplavzu in podelitvi cvetja nastopajočim, se je namreč 66-letni Oto Pestner nepričakovano zgrudil na odru. Prisotni v dvorani, med katerimi je bilo tudi zdravstveno osebje, so mu nemudoma nudili prvo pomoč, prihitelo je reševalno vozilo ZD Šmarje pri Jelšah. Po skoraj enournem čakanju so zbranim obiskovalcem pred dvorano sporočili, da je legenda slovenske popevke na odru doživela srčni infarkt, a so se zahvaljujoč hitremu posredovanju izognili najhujšemu. Po prvih informacijah je izven smrtne nevarnosti in okreva v mariborski bolnišnici.

Big Band RTV Slovenija deluje neprekinjeno že od leta 1945 in je ena najstarejših tovrstnih zasedb na svetu. Za začetke njegovega delovanja je v največji meri zaslužen dirigent in komponist Bojan Adamič. Leta 1992 je orkester prevzel Lojze Krajnčan in tako skupaj navdušujejo že trideset let. Danes je Big Band RTV Slovenija močno pomlajen. Večina njegovih članov prihaja iz jazzovskih akademij v tujini in vsi po vrsti so virtuozi na svojih instrumentih.

Anin festival, ki druži domačine in privablja goste, ter ohranja tradicijo Rogaške Slatine, bo trajal  od 10. junija do 28. avgusta. Za vas pripravlja trideset koncertov klasične glasbe, dvanajst samostojnih koncertov, štiri kino predstave, tri projekcijsa kampiranja s 3D filmi na arkadi Grand Hotela Rogaška ter dve predstavi za otroke. Nastopili bodo Ditka, AMAYA, Mascara, Musica Camerata, Ana Ferme, in še drugi. Informacije o PROGRAMU Aninega festivala 2022 najdete TUKAJ.

Več v fotogaleriji:

N.O.