Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Franci But pomahal Berlinu v slovo


Maja letos je predsednik republike Borut Pahor izdal ukaz o odpoklicu in imenovanjih več veleposlanikov, ki jim je nasprotovala nova koalicija. Med temi je bil tudi vodja najpomembnejše slovenske ambasade v tujini – veleposlaništva v Berlinu, mag. Franci But.

Franci But je tudi redni član lestvice najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja. Kostrivničan je bil na njej tudi lani.

Včeraj se je še uradno končalo službovanje mag. Francija Buta v Berlinu, kjer je pet let opravljal delo veleposlanika. “Pa je prišel tisti dan, ko bom pomahal Berlinu in Nemčiji v slovo, ter se odpeljal domov v Slovenijo, k mojim dragim domačim in novim izzivom naproti. Čutim hvaležnost, da mi je bilo dano, da sem kar 5 let opravljal naloge slovenskega veleposlanika v Zvezni republiki Nemčiji. Hvala drage sodelavke in sodelavci, drage Slovenke in Slovenci, ki ste našli svoj dom na vseh koncih Nemčije, dragi kolegi veleposlaniki, nemški sogovorniki in vsi, ki ste bili del mojega berlinskega življenja! Bilo je delovno, bilo je polno izzivov, a bilo je lepo. Košček mojega srca ostaja v Berlinu. Srečno in vse dobro želim,” je ob službenem slovesu od Berlina zapisal Franci But.

Ob zaključku mandata so Butu poslovilno druženje pripravili tudi njegovi sodelavci na ambasadi. Službeno slovo pa je med drugim izrekel tudi slovenskemu duhovniku v Berlinu Izidorju Pečovniku Doriju, ter francoski veleposlanici Anne-Marie Descôtes. Z obema je Franci But vsa ta leta odlično sodeloval in spletel tudi prijateljske odnose.

Na poizvedovanje, kakšni so naslednji izzivi Francija Buta, odziva še nismo prejeli.