Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini podelili občinska priznanja in plakete (foto in video)


V četrtek so v Kulturnem centru v Rogaški Slatini podelili občinska priznanja in plakete občanom Rogaške Slatine. Večletni trud na podjetniški poti, požrtvovalnost, vpetost v kulturni utrip mesta, aktivno prostovoljstvo in promocijo mesta so primerne besede za letošnje nagrajence. Občina Rogaška Slatina je podelila 3 priznanja in 2 plaketi. Uvodoma so zapeli mladi pevci iz Kostrivnice iz Skupine Sled, ki so praznovali letos 15-letnico delovanja.

obcinski praznik rogaske (4)
Skupina Sled iz Kostrivnice.

Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je v svojem govoru povedal, da so do sedaj uspeli uresničiti že 2/3 načrtovanih projektov v tem mandatnem obdobju, naj izpostavimo dva najbolj aktualna, humanitarni center in obnova zdraviliškega parka ob paviljonu Tempel. Ponosno je izpostavil tudi Vrtec Rogaška Slatina, ki je postal ena izmed 28 Evropskih točk za nadarjene (CRSN je te točke registriral, ki so postale del Evropske mreže za podporo nadarjenih). Vabimo vas, da si preostali del govora pogledate na videoprispevku.

Slovesnosti so se udeležili tudi župani sosednjih občin (Podčetrtka, Rogatca, Bistrice ob Sotli, Kozjega, Šmarja pri Jelšah, županja Majšperka ter načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša). V imenu prisotnih županov je spregovoril župan Rogatca, Martin Mikolič, ki je čestital dosežkom in opravljenemu delu Občine Rogaška Slatina, hkrati pa izrazil podporo pri nadaljnih projektih tudi z Občino Rogatec. Slovesnosti se je udeležil tudi častni občan, mag. Franci But, ki je povedal, da bo Rogaško Slatino v oktobru obiskalo 100 častnih konzulov iz vsega sveta, ki bodo zagotovo doprinesli nove projekte in večjo prepoznavnost Rogaške Slatine v svetu.

obcinski praznik rogaske (1)
Monika Šolman in Ervin Tkalec.

Priznanje Občine Rogaška Slatina so dobili Darinka Bastašič (večletno sodelovanje v športnem društvu), Združenje šoferjev in avtomehanikov Rogaška Slatina, ki redno pomagajo pri večji varnosti v prometu, ter Velimir Krklec, ki je ob reševalni službi vpet tudi v prostovoljstvo (pomoč pri osveščanju rabe defibrilatorjev v Rogaški Slatini).

Plaketi Občine Rogaška Slatina sta prejela Marijan Bračun, ki ob svojem delu z zemeljskimi deli vedno znati prisluhniti in pomagati domačinom s prostovoljnim delom ali darom, in pa Robert Reich, ki upravlja Facebook stran Rogaška Slatina nekoč, kjer objavja stare razglednice, fotografije, deli z domačini zgodbe ter je vedno tudi pripravljen dobrodelno sodelovati.

obcinski praznik rogaske (2)
Z leve proti desni zgoraj: Darinka Bastašič, Cvetk Pažon, brat Velimirja Krkleca, Robert Reich.
Facebook stran Rogaška Slatina nekoč s 3000 všečki.
Facebook stran Rogaška Slatina nekoč s 3000 všečki.

Letošnji nagrajenci so dokaz, da se s trdim delom, vztrajnostjo, pogumom in sočutom do človeka, da narediti ogromno. To, kar delajo, jih osrečuje in sreča je, kot vemo, vedno stranski produkt naše volje in našega angažiranja.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij ter videoposnetka skupine Sled.

f/t/v: J. C.

seviqc-polsi-klik