Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poslansko skupino SDS bo v parlamentu po novem vodila Jelka Godec


V Državnem zboru so bile danes dokončno oblikovane vse poslanske skupine. Prav tako so bila predstavljena tudi vsa imena vodij poslanskih skupin. Med njimi je tudi Jelka Godec, ki je bila na nedavnih volitvah v volilnem okraju Šentjur prepričljivo izvoljena v še tretji zaporedni poslanski mandat. Godčeva bo na čelu poslanske skupine SDS zamenjala dosedanjega vodjo Danijela Krivca.

Jelka Godec, ki je bila na nedavnih parlamentarnih volitvah v volilnem okraju Šentjur prepričljivo izvoljena za še tretji poslanski mandat, je postala nova vodja poslanske skupine SDS. To je doslej vodil Danijel Krivec, ki pa je moral to mesto sedaj prepustiti Godčevi. Jelka Godec je sicer tudi podpredsednica stranke in nekdanja državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade. Njena namestnika sta poslanca Karmen Furman in Zvonko Černač.

Kdo so vodje drugih poslanskih skupin?

Poslansko skupino Gibanja Svoboda bo do izvolitve za mandatarja vodil predsednik stranke Robert Golob. Kdo ga bo nadomestil ob najverjetnejšem imenovanju za mandatarja še ni znano.

Poslansko skupino NSi bo še naprej vodil Jožef Horvat, vendar le začasno, saj naj bi ga, ko mu poteče mandat ministra, nasledil Janez Cigler Kralj. Namestnik vodje poslancev NSi-ja bo v tem sklicu parlamenta Aleksander Reberšek.

Poslansko skupino SD-ja bo vodil Jani Prednik, ki bo nasledil Matjaža Hana, ki je postal kandidat za ministra za gospodarstvo. Han bo do imenovanja na ministrski položaj opravljal funkcijo namestnika vodje.

Poslansko skupino Levice bo še naprej vodil Matej Tašner Vatovec, njegov namestnik pa je poslanec Miha Kordiš.

Vodja poslanske skupine predstavnikov italijanske in madžarske narodne skupnosti bo Felice Žiža.