Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jelka Godec v odzivu na ogorčenje nad strankarskimi letaki: “Vladni obiski v Šentjurju so se izvedli na mojo pobudo”


Poslanka in šentjurska občinska svetnica se je odzvala na ogorčenje Občine Šentjur in nekaterih občanov nad letaki, ki jih je svetniška skupina SDS v minulih dneh razposlala na gospodinjstva po šentjurski občini, o čemer smo pisali tukaj.

Občino Šentjur in občane je zmotilo predvsem to, da so bili na letaku največji projekti, ki so se v zadnjem obdobju izvedli oz. se izvajajo v občini Šentjur, predstavljeni kot investicije aktualne “vlade”. Na šentjurski občini so zato v odzivu predvsem opomnili, da v primeru sofinanciranja iz državnih in evropskih sredstev ne gre za “vladni denar”, temveč denar vseh davkoplačevalcev. Obenem pa poudarili, da je bilo s strani občine v projekte vloženega veliko dela in sredstev ter, da se je obenem na letakih zelo poenostavila kronološka umestitev naštetih projektov.

Na članek ‘Šentjurčane razburili letaki, ki jih je po gospodinjstvih razposlala stranka SDS’, ki smo ga pred dnevi objavili na Kozjansko.info, se je odzvala poslanka in šentjurska občinska svetnica Jelka Godec. V uvodu je najprej opozorila, da ne gre za predvolilni letak, temveč Informator svetniške skupine SDS v občinskem svetu občine Šentjur ter poudarila, da “V letaku nismo zapisali, da se v celoti financirajo projekti iz državnega proračuna. To je poudarjeno tudi v mojem nagovoru, kjer piše ‘Pohvalno je, da je sedanja vlada v naši občini poskrbela za investicijsko podporo pri izvajanju pomembnih projektov, kot so….’.”

Jelka Godec dodaja, da je sedanja vlada v dvoletnem mandatu obiskala vse slovenske regije, pri čemer našteje vrsto obiskov ministrov, državnih sekretarjev in drugih vladnih predstavnikov v občini Šentjur. “Ne bo zvenelo skromno, če zapišem, da so se obiski izvedli na mojo pobudo, z izjemo obiskov ministra za kmetijstvo,” zatrdi Godčeva in doda, da so se ravno po teh sestankih in ostalih aktivnostih začele odvijati določene investicije v občini Šentjur, potem ko se do leta 2020, v Šentjurju in marsikje po državi, zadeve glede investicij niso premaknile z mrtve točke. Vse skupaj pa podkrepi z informacijo, da so predsednik in podpredsedniki vlade na nedavni novinarski konferenci predstavili Pregled vladnih projektov za razvoj občin z interaktivnim zemljevidom.

Na vladnem zemljevidu so sicer navedeni zgolj končni datumi realizacije projektov, ne pa tudi začetni. Morda je ob tem vredno poudariti, da gre pri mnogih od teh vendarle za dolgotrajne in kompleksne projekte, ki so se pripravljali in vodili že leta poprej, pod vodstvom različnih vlad in občinskih sestavov.

B.S.