Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gregor Krajnc najverjetnejši novi direktor TŠM Šmarje pri Jelšah


Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah dobiva novega direktorja. Dosedanjo direktorico Melito Bevc bo po vsej verjetnosti zamenjal Šmarčan Gregor Krajnc, ki ga je na to mesto izbral Svet zavoda TŠM Šmarje pri Jelšah. Odločitev Sveta zavoda TŠM mora sedaj potrditi le še Občinski svet Občine Šmarje pri Jelšah.

Gregor Krajnc je med drugim tudi polovični lastnik in direktor podjetja Drugi svet d.o.o., pod katerim delujeta regionalna spletna portala Kozjansko.info in Celje.info.

Potem, ko se je dosedanji direktorici Zavoda za turizem, šport in mladino (TŠM) Šmarje pri Jelšah Meliti Bevc iztekel petletni mandat, je Svet zavoda TŠM Šmarje pri Jelšah v zadnjih mesecih izpeljal postopke izbire novega direktorja, za naslednje mandatno obdobje. Na razpis je prispelo šest vlog. Ena izmed teh je prišla prepozno, ena vloga je bila nepopolna, štirje kandidati pa so utrezali vsem pogojem razpisa. Po opravljenih razgovorih in vseh postopkih izbire je člane sveta zavoda najbolj prepričal domačin Gregor Krajnc, ki je sicer direktor in polovični lastnik podjetja Drugi svet d.o.o., pod okriljem katerega deluje tudi naš spletni portal Kozjansko.info.

Da gre za najprimernejšega kandidata je obrazložila tudi predsednica Sveta zvoda TŠM Tadeja Vodovnik Plevnik. Kot nam je povedala jih je Gregor Krajnc, ki je bil sicer že preko svojega dosedanjega medijskega in siceršnjega udejstvovanja, močno vpet v lokalno okolje, prepričal s svojo osebnostjo, suverenostjo in strokovnostjo. “Prav tako nas je prepričalo njegovo odlično poznavanje območja občine Šmarje pri Jelšah z njenimi kulturnimi in turističnimi znamenitost, kakor tudi seznanjenost z aktualnim dogajanjem v občini, tudi na področju športa in mladine. Predvsem pa tudi pripravljenost sodelovati z vsemi akterji in društvi, ki delujejo na območju občine Šmarje pri Jelšah,” je odločitev komisije obrazložila Vodovnik Plevnikova.

Krajnca mora sedaj potrditi še Občinski svet Občine Šmarje pri Jelšah. Mandat mu bodo svetniki potrjevali na redni seji, ki bo 12. maja. Na njej se bo izbrani kandidat predstavil še občinskemu svetu, svetniki pa bodo obenem seznanjeni še s podrobnostmi glede izbire kandidata s strani komisije Sveta zavoda TŠM. Tadeja Vodovnik Plevnik ob tem upa in verjame, da bo zaupanje v njihovo izbiro potrdil tudi občinski svet.

Šmarje želi uvrstiti na turistični zemljevid, v športu pa želi več medinstitucionalnega in medgeneracijskega povezovanja

Informacijo o izboru je za Kozjansko.info potrdil tudi Gregor Krajnc. Kot nam je povedal, se je na prosto delovno mesto direktorja Zavoda TŠM Šmarje pri Jelšah prijavil, ker vidi v domačem kraju velik potencial na vseh treh področjih delovanja zavoda. “Kljub uspešnemu vodenju podjetja, del katerega je tudi spletni časopis Kozjansko.info, pride čas za nove izzive. S tem dajem priložnost tudi drugim, da se v obstoječem podjetju dokažejo in napredujejo v svoji karieri,” pa je obrazložil razloge, da vodenje podjetja zamenja z vodenjem Zavoda TŠM Šmarje pri Jelšah.

In kakšne priložnosti vidi v TŠM-ju?  “Seveda o konkretnih projektih še ni smiselno govoriti. Konec koncev ima še zadnjo besedo glede mojega imenovanja Občinski svet Občine Šmarje pri Jelšah. Verjamem, da lahko s skupnimi močmi, s povezovanjem in z dobrimi projekti občino Šmarje pri Jelšah uvrstimo na turistični zemljevid. Na športnem področju si želim več povezovanja med društvi in klubi ter še večje vključenosti v športno rekreativne dejavnosti vseh generacij. Mlade želim aktivirati na različnih področjih, jim pomagati pri organizaciji prireditev in jim v lokalnem okolju nameniti vlogo, kjer bodo lahko sami prispevali k še boljši kvaliteti življenja,” pa je delček svoje vizije razkril Gregor Krajnc.

Z verjetnim novim direktorjem TŠM Šmarje pri Jelšah bomo na Kozjansko.info pripravili obširen intervju, v katerem bomo razkrili, kam namerava Šmarje pri Jelšah peljati na področju turizma, mladih in športa.

B.S.